Podlehnik: Sopotnica umrla zaradi prometne nesreče
Črna kronika
Tipografija

Danes ponoči okoli 1.50 je prišlo do hude prometne nesreče na obvozni gradbiščni cesti v Podlehniku. V trku avtomobila in tovornjaka so bile tri osebe hudo poškodovane, ena je zjutraj umrla.

Nesrečo je povzročil 46-letni državljan BiH, ki je vozil osebni avtomobil po obvozni gradbiščni cesti iz smeri Podlehnika proti mednarodnemu mejnemu prehodu Gruškovje. Kakšnih 300 m pred mejnim prehodom, kjer je promet vozil preusmerjen v levo, kar je bilo ustrezno označeno, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal naravnost.  S sprednjim desnim delom vozila je trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob desnem robu smernega vozišča, nato pa še v bočno oviro. Njegovo vozilo je odbilo v levo, na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom vozila ponovno trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča. Vozilo je nato odbilo v desno, čez celotno smerno vozišče, kjer ga je na kolesih obrnilo za 90 stopinj v desno. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno, po svojem smernem vozišču pripeljal 27-letni državljan Srbije, voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je kljub zaviranju s prednjim levim delom vlečnega vozila trčil v sprednji desni del osebnega avtomobila.

V nesreči so se voznik osebnega avtomobila in njegovi sopotnici (52 in 31-letni nemški državljanki) hudo telesno poškodovali, 27-letna nemška državljanka pa lažje. Vse so prepeljali v SB Ptuj, kjer je 52-letna potnica proti jutru umrla. Voznik tovornega vozila s priklopnikom v nesreči ni bil telesno poškodovan.

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, ki bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Policisti so odredili nekaj izvedenskih mnenj, elektronski alkotest pa pri voznikih ni nakazal prisotnosti alkohola. Prometna signalizacija in prometna oprema na obvozni gradbiščni cesti je po ugotovitvah policistov skladna z elaboratom začasne prometne ureditve.

Zaradi prometne nesreče je bila glavna cesta zaprta za ves promet do 3.31, nato pa je do 5.40 promet potekal izmenično enosmerno. Posledice prometne nesreče so sedaj že odstranjene.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 8 prometnih nesrečah IV. kategorije umrlo 8 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 9, umrlo pa je 10 ljudi.

 

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 18.01.2019 08:35

    V Ljubljani je zaradi prometne nesreče zaprta Hradeckega cesta, pri brvi čez Grubarjev prekop. Zastoji nastajajo:- na gorenjski avtocesti med[…]

radioptuj300