Zagreb: Strelski obračun med romskima družinama
Črna kronika
Tipografija

Le sto kilometrov od Ptuja, v predmestju Zagreba, je sinoči izbruhnil silovit strelski obračun.

V enem od predmestij hrvaške prestolnice je v sredo zvečer prišlo do streljanja, v katerem je nekaj oseb v dveh avtomobilih začelo streljati na stanovanjsko hišo, iz nje pa so odgovorili z avtomatskim orožjem. Policija je danes sporočila, da v tem obračunu ni bil nihče ranjen, so pa pridržali 19 ljudi.

Do incidenta je prišlo okoli 19. ure v naselju Vukomerec vzhodno od Zagreba, je danes pojasnila zagrebška policija. Več oseb se je v osebnih avtomobili porsche cayenne in renault scenic pripeljalo do družinske hiše v tem naselju in nato po krajšem verbalnem prepiru začelo streljati. Ranjenih ni bilo, je bilo pa ob hiši poškodovanih še sedem osebnih avtomobilov. Za nameček je do incidenta prišlo nasproti tamkajšnje osnovne šole, v kateri je bilo takrat še nekaj učencev in profesorjev, ki jih je po strelih zajela panika. Starši učencev so za danes napovedali protestni shod z zahtevo, da oblasti zagotovijo varnost za njihove otroke. Zaskrbljeni prebivalci soseske so povedali, da sta si nasprotujoči si strani v sredinem spopadu že prej medsebojno grozili, v torek tudi s pištolami, a fizičnih spopadov še ni bilo. Kot so še opazili, so v soseski tudi v torek bile nameščene policijske patrulje. Policija je danes zavrnila odgovornost za morebitne nepravilnosti pri svojemu ravnanju. Po prvih informacijah o oboroženem spopadu se je na kraju dogodka v kratkem pojavilo približno 30 policistov, med njimi tudi pripadniki posebnih enot.

Hrvaški mediji so danes poročali, da je bilo slišati najmanj 30 strelov, tudi iz avtomatskega orožja in da so "krogle švigale po celi ulici". Ocenjujejo, da je "pravi čudež, da ni bil nihče ranjen". Do spopada naj bi prišlo zaradi neurejenih premoženjskih odnosov med dvema romskima družinama, je danes poročal Jutarnji list, ki se sklicuje na izjave prebivalcev soseske.

STA

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 17.07.2019 00:12

    Zaradi prometne nesreče je štajerska avtocesta, med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Ljubljani, zaprta.Obvoz za vsa vozila je[…]

 

 

radioptuj300