Podravje: Izteka se rok za prijavo škode po oktobrskih poplavah
Črna kronika
Tipografija

Po grobih ocenah za skoraj 450.000 evrov škode

V skupno 44 občinah, med njimi je kar devet spodnjepodravskih občin, ki so bile prizadete v neurju z močnim vetrom in poplavah 29. in 30. oktobra, zbirajo prijave o povzročeni škodi.

Uprava za zaščito in reševanje je v začetku meseca izdala sklep o ocenjevanju škode, ker bo po predhodnih ocenah škoda presegala 0,3 promila državnega proračuna. Z omenjenim sklepom je v 44 občinah, med njimi tudi v Cirkulanah, Gorišnici, Hajdini, Markovcih, Ormožu, Ptuju, Središču ob Dravi, Vidmu in Zavrču, oškodovance pozvala k prijavi škode, ki so jo utrpeli na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi ob zadnjem neurju in poplavah, 29. in 30. oktobra. Občinske komisije, ki jo imenuje župan, morajo do roka, 3. decembra, podatke vnesti v spletno aplikacijo AJDA. Regijske komisije za ocenjevanje škode bodo nato opravile kontrolne preglede. Kolikšna je škoda, ki so je povzročili neurje in poplave, bo znano po tem, ko bodo gradivo obravnavali še državna komisija za ocenjevanje škode in vlada.

Oktobrsko neurje z vetrom in močnim deževjem je v številnih krajih po državi za seboj pustilo ogromno škode, najhuje je bilo v občini Tržič, kjer je po neuradnih podatkih za več kot 10 milijonov evrov škode. V Podravju je težave povzročala narasla Drava, k sreči pa ni prišlo do katastrofalnih poplav, kakršnim so bili v porečju reke Drave priča pred šestimi leti. Po predhodni oceni je bilo na območju vzhodnoštajerske regije (območje izpostave URSZR Maribor) povzročene škode za okoli 705.000 evrov, na območju podravske regije (območje izpostave URSZR Ptuj) pa je nastala škoda v višini 423.000 evrov. Po besedah Dragomirja Murka iz ptujske izpostave Uprave za zaščito in reševanje, je podtalnica poplavila 15 stanovanjskih objektov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.05.2019 10:11

    Delovne zapore:- Zaradi popravila jaška bo predvidoma do 13. ure, na primorski hitri cesti zaprt uvoz Izola proti Kopru.- Zaprta[…]

 

 

radioptuj300