Spodnje Podravje: Včeraj na intervencijah okoli 600 gasilcev
Črna kronika
Tipografija

Statistika posledic neurja s silovitim nalivom, orkanskim vetrom in točo se bo zbirala in analizirala še nekaj dni. A že prve informacije o nastali škodi so več kot zgovorne o razsežnosti tokratne nevihte. Prav tako podatki o številu gasilcev na intervencijah.

Ptuj

212 gasilcev iz 22 društev je na 40 objektih prekrilo odkrite strehe, iz 79 objektov so izčrpali meteorne vode, razrezali in odstranili 21podrtih dreves iz cestišč, pogasili požar v skladišču podjetja Mercator, enkrat popivnali nevarne snovi, štirikrat posredovali pri nagnjenih in podrtih elektro drogovih, enkrat izčrpali vodo iz elektro postaje, reševali invalida iz poplavljenega objekta, reševali osebo, ukleščeno v avtomobil, na katerega se je podrlo drevo, zajezili izlivanje iz ribnika, izvlekli avtomobil iz zalitega podvoza ter prečrpali vodo iz dveh zalitih podvozov.

Dornava

18 gasilcev iz PGD Dornava in Mezgovci je odstranilo 13 podrtih dreves, iz šestih hiš so izčrpali meteorno vodo, prekrili 14 streh s strešniki in folijo ter iz ceste odstranili odtrgano železniško zapornico.

Videm

57 gasilcev iz treh PGD je odstranilo dve podrti drevesi, iz treh objektov so izčrpali meteorno vodo, prekrili eno streho s strešniki ter pogasili požar stanovanjskega objekta, ki ga je zanetila strela.

Ormož

19 gasilcev iz treh PGD je odstranilo dve podrti drevesi, prekrili so dve strehi s strešniki in folijo ter očistili okrog 200 metrov cest.

Gorišnica

59 gasilcev iz petih PGD je odstranilo 11 podrtih dreves, iz štirih hiš so izčrpali meteorno vodo, prekrili 45 streh s strešniki in folijo, do prihoda delavcev Elektra Maribor zavarovali dva nagnjena električna droga in očistili okrog pet km cest.

Markovci

32 gasilcev iz treh PGD je odstranilo šest podrtih dreves, iz enega objekta so izčrpali meteorno vodo, prekrili 16 streh s strešniki in folijo ter očistili okrog sto metrov cest.

Hajdina

96 gasilcev iz petih PGD je odstranilo 122 podrtih dreves, iz treh hiš so izčrpali meteorno vodo in prekrili 21 streh s strešniki in folijo.

Kidričevo

10 gasilcev PGD Talum Kidričevo je zaradi večje količine meteorne vode zaprlo podvoz, razžagali in odstranili so 15 podrtih dreves in počistili okrog dvesto metrov cestišč.

Majšperk

70 gasilcev iz petih PGD je odstranilo šest podrtih dreves, iz desetih objektov so izčrpali meteorno vodo, očistili okrog 1.200 metrov cest, prebili in očistili cestne kanale in jaške, zajezili in ustavili plaz ter pomagali stanovalcem pri reševanju premoženja in živine iz poplavljenih objektov.

Vir: RECO Ptuj

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300