Policisti ponoči v Halozah lovili prevoznike migrantov, tudi s stingerjem
Črna kronika
Tipografija

Policisti na območju Štajerske so v zadnjih 24 urah prijeli tri organizatorje nezakonitih prehodov državne meje. Dva, ki sta v vozilih prevažala prebežnike, se na znake policistov nista ustavila. Ko so enega dohiteli, je skupaj s tujci pobegnil iz vozila, drugega pa so ustavili s stingerjem, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so danes ob 4.42 v Mali Varnici ustavljali osebni avtomobil zagrebških registrskih oznak, ki je nezakonito vstopil v našo državo iz Hrvaške. Voznik je vozilo policije obvozil in s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Malemu Okiču. Še preden so ga policisti dohiteli, je vozilo ustavil, nato pa so on in šest migrantov, ki so nezakonito prečkali mejo, pobegnili iz vozila.

Policisti so malo po 5. uri v bližnjem gozdu prijeli tri migrante iz tega vozila. Po dveh urah so prijeli voznika, 27-letnega državljana BiH, malo pred 8. uro pa še preostale tri tujce. Voznika bodo kazensko ovadili, tujce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Skoraj istočasno, ob 4.47, so policisti v Vidmu pri Ptuju ustavljali osebni avtomobil zagrebškega registrskega območja. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do avtoceste, kjer se je vključil nanjo in zapeljal proti Mariboru. Avtocesto je zapustil na Hajdini in vožnjo nadaljeval proti Slovenski Bistrici. Policisti so ga ves čas ustavljali, a se ni ustavil, zato so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje - stinger.

Voznik je s prebodenimi levimi pnevmatikami zapeljal s ceste in iz vozila pobegnil. V njem je pustil osem poškodovanih migrantov, šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca. Voznika, 33-letnega državljana BiH, so policisti prijeli kmalu po nesreči. Voznika bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 4.50 so policisti v Dolanah ustavili še osebni avtomobil, prav tako zagrebškega registrskega območja, ki ga je vozil 38-letni Srb. V vozilu je prevažal šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca, ki jih je z vozilom nedovoljeno prepeljal iz Hrvaške. Srba bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa vrnili Hrvatom.

 

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300