Statistika prometne varnosti v letu 2019: Ptujčani zadovoljni, Ormožani nekoliko manj
Črna kronika
Tipografija

Ceste na območju Spodnjega Podravja so lani zahtevale dve življenji. Na lokalni cesti v Dornavi je umrl mopedist, na gozdni cesti na Ptuju, ki je sicer kategorizirana kot javna pot, pa voznik traktorja. Obe nesreči sta se zgodili na območju policijske postaje Ptuj. Na preostalih treh policijskih postajah v regiji (Ormož, Podlehnik in Gorišnica) ceste krvnega davka niso terjale.

Policisti so na območju vseh štirih policijskih postaj lani obravnavali 889 prometnih nesreč. Število hudo telesno poškodovanih je bilo 24, število lahko telesno poškodovanih pa 281. Ptujski in gorišniški policisti ugotavljajo, da se je stanje prometne varnosti na njihovem območju izboljšalo, medtem ko Ormožani pravijo, da je bilo lani pri njih stanje na cestah v primerjavi z letom prej slabše. Razlog za to je več hudo telesno poškodovanih. »Nesreče s hudimi telesnimi poškodbami so se zgodile na območju celotne postaje. Območja, ki bi posebej izstopalo kot kritično, glede na razpršenost dogodkov ne moremo opredeliti. Je pa treba dodati, da je bilo leto 2018 v primerjavi s predhodnimi rekordno dobro in je zato statistika 2019 v primerjavi z 2018 toliko slabša,« so pojasnili na policijski postaji Ormož.

Umrla mopedist in traktorist

Ptujski policisti so z izboljšanjem stanja zadovoljni. Poudarili so, da so se prometnovarnostne razmere glede ne leto prej, ko je v prometnih nesrečah življenje izgubilo pet oseb, občutno izboljšale. Poleg manj smrtnih žrtev je bilo tudi manj hudo in lahko telesno poškodovanih. Nesreči, ki sta na širšem ptujskem območju terjali življenji, sta se zgodili junija v Dornavi in novembra na Ptuju. V Dornavi je mopedist, ki je vozil brez zaščitne čelade, zapeljal s ceste in z glavo trčil v drevo. Padec je bil usoden, umrl je na kraju nesreče. Druga nesreča s smrtnim izidom se je zgodila na gozdni cesti na območju Ptuja. Voznik je padel s traktorja, traktor ga je s kolesom povozil, voznik je umrl na kraju nesreče.

Na cesti proti Slovenski Bistrici za polovico manj nesreč

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300