Vozilo se je prevračalo po klancu, trije mladeniči hudo telesno poškodovani
Črna kronika
Tipografija

Minulo noč, nekaj pred 3. uro, se je izven naselja Spodnja Voličina, iz smeri Zavrha proti Lenartu, zgodila huda prometna nesreča.

Zaradi neprilagojene hitrosti je osebno vozilo, ki ga je vozil 21-letni mladenič, v vozilu pa so bili še trije sopotniki, stari 19, 21 in 23 let, zapeljalo s ceste in se prevračalo po pobočju klanca. »Ko je 21-letni voznik pripeljal po klancu navzdol, v desni nepregledni ovinek,hitrosti vožnje ni prilagodil poteku in lastnostim ceste. Kljub zaviranju je zapeljal levo z vozišča, po strmem pobočju travnika. S prednjim delom vozila je trčil v leseni drog električnega pastirja, nato se je vozilo pričelo prevračati po pobočju. Med prevračanjem sta voznik in njegov 23-letni sopotnik na zadnjem desnem sedežu padla iz vozila in hudo telesno poškodovana obležala na travniku. Vozilo se je nato ustavilo na kolesih, v njem je ostal ukleščen in hudo poškodovan 21-letni sopotnik na prednjem desnem sedežu. Sopotnik na zadnjem levem sedežu, 19-letni moški, je iz vozila prišel sam, v nesreči se je lahko telesno poškodoval. Vsi so bili z reševalnim vozilom prepeljani v UKC Maribor.

Sopotnika, ki sta ostala v vozilu, sta uporabljala varnostna pasova, voznik in sopotnik, ki sta padla iz vozila, pa ne. Ukleščenega sopotnika so iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci.

Policisti, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, so odredili izvedeniški pregled za osebni avtomobil. Za udeležence prometne nesreče so odredili strokovni pregled in odvzem krvi ter urina. Edini, ki je lahko opravili preizkus alkoholiziranosti, je bil lahko telesno poškodovani 19-letnik. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,46 mg/l alkohola,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor in dodali, da bodo zoper voznika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Potniku, ki ni uporabljal varnostnega pasu, bodo izdali plačilni nalog.

Popoldan nesreča v Podlehniku

Še ena prometna nesreča se je v Podravju zgodila danes popoldan. Nekaj pred 13. uro je na cesti Podlehnik–Gruškovje v občini Podlehnik prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem Zdravstvenega doma Ptuj. Tri poškodovane osebe so oskrbeli in jih nato prepeljali v Splošna bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300