Ptuj: Romuni za poskus kraje bankomata uporabili ukradeni vozili
Črna kronika
Tipografija

Mariborski kriminalisti so v torek, 9. avgusta, ob 21. uri, na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju privedli 33-letnega državljana Romunije, ki je utemeljeno osumljen, da je v sostorilstvu z vsaj še tremi državljani Romunije storil dve kaznivi dejanji tatvin in kaznivo dejanje velike tatvine.

Romuni so osumljeni, da so med 6. in 8. avgustom v Dvorjanah v občini Duplek in na Ptuju ukradli kombi Ford Transit in osebni avtomobil Ford Focus. Obe vozili so nato v noči z nedelje na ponedeljek (8. avgusta) uporabili pri vlomu v trgovino Interspar na Ptuju, od koder so poskušali odtujiti bankomat. Z osebnim avtomobilom so namerno trčili v izložbeno steklo in ga razbili. Po vdoru so s pomočjo kombija in z uporabo zategovalnih pasov (gurten) izvlekli bankomat, ki so ga poskušali naložiti v nakladalni del Ford Transita. Zaradi odziva bližnjih občanov, ki so obvestili policijo, jim rop bankomata ni uspel. S kraja so nato pobegnili.

Po begu s kraja dejanja so se skrili v gozd na območju Krčevine pri Vurberku, za tem pa so se nameravali odpeljati z osebnim avtomobilom, znamke Volkswagen Passat, ki so ga predhodno, z namenom pobega, parkirali v bližini cerkve v Dvorjanah. Tam so policisti prijeli 33-letnega Romuna, ostali sostorilci so uspeli pobegniti. Zoper privedenega romunskega državljana je preiskovalna sodnica v torek zvečer odredila sodno pridržanje, danes, v sredo, ob 13.00 pa ga ja zaslišala. Zaslišanje je trajalo do večera, po zaslišanju je sodnica zoper osumljenega odredila pripor.

Ob tej priložnosti se policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Maribor zahvaljujejo vsem občanom, ki so bili priče vlomu in so svoja zaznavanja in opažanja sporočali policiji na telefonsko številko 113 ter pomagali pri iskanju storilcev. »Medsebojno sodelovanje je ponovno obrodilo sadove in še enkrat več pokazalo, da se za našo skupno varnost lahko trudimo le z roko v roki,« je v izjavi za javnost med drugim zapisal predstavnik PU Maribor za stike z javnostjo Miran Šadl.

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300