S sojenja roparju Pošte: Do roparjevih oblačil s pomočjo Googla
Črna kronika
Tipografija

32-letni Prekmurec Damjan Jerebic se pred tričlanskim senatom ptujskega okrožnega sodišča zagovarja zaradi očitanega mu kaznivega dejanja ropa pošte v Trnovski vasi. 12. decembra lani, nekaj minut pred 17. uro, je zamaskirani moški vstopil v prostore trnovske pošte, skočil čez pult in pobral denar. Hitro, kot je privihral, je s plenom iz pošte tudi odvihral. Policisti so po ropu nemudoma začeli iskati storilca, tudi s cestnimi blokadami.

Jerebic krivde za očitano mu kaznivo dejanje ne priznava. Ne zanika, da se je tistega dne gibal v Trnovski vasi, a ropa ne prizna. Drugačnega mnenja so kriminalisti, ki so mu prostost odvzeli še isti dan po storitvi očitanega mu kaznivega dejanja.

Preoblekel se je v bližini stolpa v Zavrhu

S pomočjo Jerebičevega gmail elektronskega računa so tudi izsledili pot, po kateri je po ropu, ki naj bi ga storil, pobegnil. Peljal je v smeri Zavrha, tam naj bi se preoblekel in odvrgel oblačila, v Lormanju naj bi se vključil na avtocesto in odpeljal proti domu. Takšno pot je kriminalistom izrisalo sledenje elektronskemu računu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., ki je bil nameščen na mobilnem telefonu, ki so mu ga možje v modrem zasegli. Osumljeni je policistom predlagal in dovolil še vpogled v svoj drugi elektronski račun Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., na katerem pa po besedah kriminalista Matjaža Breznika niso našli za preiskavo relevantnih podatkov. „Če bi jih, bi jih nedvomno navedli,“ je poudaril Breznik in pojasnil nekaj podrobnosti o ugotovitvah iz preiskave. „Na podlagi sledenja gmail računa smo izrisali pot, po kateri je vozil od Trnovske vasi do doma. Do Zavrha je črta poti res ravna, to pa iz razloga, ker je osumljeni verjetno vozil zelo hitro in Google ni bil sposoben slediti, zato se je izrisovala samo ravna črta. Potem je v Zavrhu v bližini stolpa zarisano cik-cak gibanje, tam se je preoblačil in odvrgel oblačila, nato je do avtoceste vozil z zmerno hitrostjo, potem po avtocesti je pa črta poti zaradi višje hitrosti vožnje ponovno ravna. Oblačila, ki jih je storilec nosil med ropom, smo našli odvržena v Zavrhu. Čevljev tam nismo našli, pa tudi sicer kasneje ne.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300