Daljši zastoji na slovenskih in hrvaških cestah ter mejnih prehodih
Črna kronika
Tipografija

Na slovenskih in hrvaških cestah so gneče z zastoji. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je okoli petkilometrska kolona, zastoj je podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci, gneča je tudi na primorski avtocesti. Daljše čakalne dobe so na mejnih prehodih.

Okoli trikilometrska kolona se vije na podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci ter še 13 kilometrov proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer vozniki za izstop iz države čakajo 40 minut in za vstop pol ure. Na prometnoinformacijskem centru voznikom priporočajo manj obremenjene mejne prehode, in sicer Dobovec, Zavrč ali Središče ob Dravi.

Najdaljše čakalne dobe so na mejnih prehodih za izstop iz države. Na Dragonji za izstop čakajo dve uri in pol, za vstop pol ure. Na Starodu za izstop 45 minut, v Sečovljah za izstop eno uro in za vstop pol ure. Po pol ure čakajo vozniki na izstop in vstop v državo tudi na mejnem prehodu Sočerga.

Zgoščen promet je na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez do cestninske postaje Log na primorski avtocesti proti Kopru. Gost promet z zastoji je še na primorski hitri cesti med priključkoma Bertoki in Koper-center proti Izoli ter na cestah Koper-Šmarje-Dragonja, Izola-Portorož-Sečovlje, Kozina-Starod, med Obrovom in mejnim prehodom Starod.

Okoli petkilometrska kolona je tudi na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice-vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi nadzora prometa na avstrijski strani predor občasno zapirajo, zato na prometnoinformacijskem centru priporočajo voznikom, naj v smeri proti Kranjski Gori uporabijo izvoz Jesenice-vzhod. Zastoj je tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji.

Tudi na Hrvašem kolone in zastoji

Tudi na Hrvaškem je na avtocestah iz notranjosti države proti morju povečan promet. Prav tako je gost promet na avtocesti A3 od meje s Slovenijo na Obrežju proti Lipovcu.

Na avtocestah se občasno pojavljajo krajši zastoji, zato hrvaški avtoklub svetuje voznikom, naj držijo varnostne razdalje. Pred cestninsko postajo Lučko na avtocesti Split-Zagreb se zastoji vijejo v obe smeri. V smeri proti Zagrebu je okoli štirikilometrska kolona, v smeri proti Splitu pa šestkilometrska.

Zaradi povečanega prometa proti istrskim mejnim prehodom s Slovenijo je nastal zastoj tudi na Istarskem ipsilonu. Dolg je okoli štiri kilometre.

Čaka se tudi na Krku. Pred mostom za na kopno je štirikilometrska kolona vozil, za vstop na otok pa kilometrska.

Sta

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300