Videm: Policisti naleteli tudi na nekaj hudih deliktov
Črna kronika
Tipografija

Stanje javne varnosti v občini Videm je po oceni vodstva Policijske postaje (PP) Podlehnik ugodno. Policiste so v lanskem letu redno zaposlovali tujci, ki so nezakonito prestopali državno mejo, v velikem porastu je bilo število prometnih prekrškov ter kršitev javnega reda in miru. Med obravnavanimi primeri so bili štirje samomori, zanemarjanje mladoletne osebe in spolni napad na otroka.

Po besedah komandirja PP Podlehnik Srečka Artenjaka (na fotografiji) se je število kaznivih dejanj v videmski občini v primerjavi z letom prej zmanjšalo. Predlani so jih obravnavali 62, lani deset manj. Dve tretjini kaznivih dejanj so policisti uspešno preiskali. Največ je bilo premoženjske kriminalitete, med drugim štiri velike tatvine, štiri tatvine, deset primerov poškodovanja tuje stvari in tri goljufije. Srečali so se s štirimi primeri gospodarske kriminalitete. Komandir Artenjak je poudaril, da so policisti na sledi tolpi tujcev, ki se na širšem območju organizirano  ukvarja z vlomi in tatvinami. Zato je krajane pozval k sodelovanju, če bi v svoji okolici opazili karkoli nenavadnega ali sumljivega.

Pri nasilju brez tolerance

Kaznivih dejanj zoper zakonsko zvezo, družino in otroke je bilo v videmski občini lani 11, predlani pet. V devetih primerih je šlo za nasilje v družini, v enem za zanemarjanje mladoletne osebe in še v enem za neplačevanje preživnine. Med kaznivimi dejanji so zabeležili tudi primer zalezovanja in spolni napad na otroka, mlajšega od 15 let. »Pri obravnavi nasilja v družini dosledno upoštevamo ničelno toleranco,« je opozoril Artenjak.

Dve obravnavani kaznivi dejanji sta bili v zvezi s prepovedano drogo, na področju javnega reda in miru so imeli v postopku 79 kršitev, pri čemer so posebno pozornost namenili družinskemu nasilju. Dve kršitvi sta se nanašali na zakon o orožju, štiri na uporabo prepovedanih drog, kar 15 pa na ta čas aktualno problematiko kršitev prijave prebivališča. Podlehniški policisti so v lanskem letu na območju občine Videm posredovali pri štirih požarih in štirih primerih samomora. Pri samomorilnosti gre za velik porast, saj so predlani obravnavali le en tovrstni dogodek.

Prometna varnost ugodna, a ugotovljenih prekrškov več

Ilegalci so problem

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300