Ptuj: Okuženi zaposleni v  bolnišnici in zdravstvenem domu
Črna kronika
Tipografija

Medtem ko sta se v prvem valu epidemije koronavirusa Zdravstveni dom Ptuj in splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj izognila vnosu okužb, so se ta teden oboji soočili z dvema okuženima zaposlenima. V teku je jemanje brisov sodelavcem, ki so bili v stiku z okuženima medicinskima sestrama.  

„Žal moramo tudi iz Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj sporočiti, da smo bili včeraj obveščeni o pozitivnem testu na novi koronavirus pri zaposleni sodelavki. Zaposlena je bila nazadnje v stiku s sodelavci in bolniki v petek, ko ni imela še nobenih simptomov okužbe. Postopamo v skladu z navodili NIJZ z izvajanjem ukrepov za preprečitev širjenja okužbe,“ je danes medije obvestila direktorica Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj Anica Užmah.

Gre za medicinsko sestro na kirurškem oddelku. Vsem zaposlenim, ki so bili v izmeni z okuženo medicinsko sestro od srede,30. septembra, do petka, 2. oktobra, od včeraj naprej jemljejo brise. Izvide še čakajo. „Zaenkrat karantene ni odrejene za nikogar od sodelavcev, pozitivno je to, da je bila v petek zadnjič v službi in da je simptome bolezni začutila v ponedeljek, ko ni delala. Upamo na najboljši možni izid,“ je dodala direktorica ptujske bolnišnice.

Prav tako v začetku tega tedna so tudi v ptujskem Zdravstvenem domu (ZD) izvedeli, da je ena od medicinskih sester okužena s koronavirusom. Tudi pri njih je sledil enak postopek kot v bolnišnici. Direktorica ZD Ptuj Metka Petek Uhan pravi, da so danes dobili izvide brisov petih zaposlenih, ki so bili v stiku z okuženo sestro, k sreči so bili prav vsi negativni: „Sledi opazovanje, zdaj morajo biti pozorni na morebitne znake. Čez teden dni bomo ponovili teste. Vsa ostala navodila pacientom, ki so bili v stiku z okuženo zaposleno, pa daje Nacionalni inštitut za javno zdravje.“

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300