Nocoj bodo v Spodnjem Podravju zagorele svečke
Črna kronika
Tipografija

Gerečja vas na Dravskem polju je od petka zvečer zavita v globoko žalost. Krajani enostavno ne morejo dojeti, kako tragičen dogodek se je na letošnji božič zgodil v njihovi soseščini.

Družina, ki ji je na okruten način sodil Silvo D., je bila v kraju in občini spoštovana ter cenjena. Udejstvovali so se v krajevnem življenju in društvenih aktivnostih, veljali so za dobre ljudi. Okolica kar ne more razumeti, da so tri življenja ugasnila na tako sprevržen in zavržen način.

V slovo eni od treh žrtev petkove tragedije, 58-letni učiteljici Jožici, so se včeraj z zapisom na spletni strani poklonili na OŠ Ljudski vrt, kjer je bila zaposlena. Ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič je zapisala, da so izgubili sodelavko, ki je bila učiteljica z veliko začetnico: »Njeno srce je bilo polno ljubezni za vse ljudi. Vsem je želela pomagati, vse je imela rada in vsakomur je prisluhnila. Žal je ni več med nami. V našem spominu bodo ostala vsa njena dobra dela in njena srčnost. Počivaj v miru, draga učiteljica, sodelavka in prijateljica.«

Družini, za katero žaluje vsa vas in širša okolica, se bodo sokrajani nocoj poklonili s prižigom svečk. Na pobudo vaškega odbora Gerečja vas bodo med 18. in 19. uro ugasnili zunanje luči in praznične lučke ter na oknih prižgali svečke. V znak žalovanja in spoštovanja do pokojnih bodo svečke prižgali v vseh vaseh v občine Hajdina ter več krajih Dravskega polja in Spodnjega Podravja. Na Hajdini se bodo oglasili cerkveni zvonovi. 

Besede sočutja o tragičnem dogodku se širijo vse naokoli, kjer so družino poznali ali pa tudi ne. Tragedija je globoko segla v srca številnih ljudi; tudi zato, ker naj bi se zgodila vpričo 4-letnega dečka, ki je ostal brez mamice in starih staršev.

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300