V Ljubljani začasno ustavljajo množično testiranje na novi koronavirus
Črna kronika
Tipografija

Zdravstveni dom Ljubljana je začasno ustavil množično testiranja na novi koronavirus. Kot so pojasnili za STA, so se za to odločili na podlagi začasne odločbe Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke. Agencija je namreč ugotovila, da so paličice za odvzem brisa, ki jih uporabljajo, neznanega proizvajalca in brez predpisanih oznak.

Javna agencije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je v sporočilu za medije pojasnila, da izvaja nadzor hitrega antigenskega testnega kompleta na novi koronavirus kitajskega proizvajalca Shenzen Ultra-Diagnostic Biotec, ki ga je dobavilo podjetje Majbert Pharm.

V sredo je agencija v postopku nadzora ugotovila, da se v okviru testiranja, ki ga izvaja Zdravstveni dom Ljubljana, za odvzem brisa uporablja sterilna paličica neznanega proizvajalca in brez predpisanih oznak. Zato je tudi izdala začasno odločbo, s katero prepoveduje njeno nadaljnjo uporabo. Na agenciji so pri tem poudarili, da se prepoved nanaša zgolj na uporabo te paličice.

Kot so v Zdravstvenem domu Ljubljana zapisali v sporočilu za javnost, ne razpolagajo z ustreznimi materiali za jemanje brisov, zato so začasno ustavili množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi, ki bi se sicer moralo nadaljevati danes od 11. ure v Športni dvorani Kodeljevo.

Pri tem so zagotovili, da bodo testiranje ponovno izvajali takoj, ko jim bo ministrstvo za zdravje ali ustrezna ustanova izdala dovoljenje ter priskrbela primerne materiale.

Začasno pa se ustavlja tudi množično testiranje v Medvodah, so sporočili iz občine Medvode. Na občini so pojasnili, da je Zdravstveni dom Medvode od zdravstvenega ministrstva prejel le 350 testov, glede na zelo velik obisk pa bo testov kmalu zmanjkalo.

Medtem v mariborskem zdravstvenem domu zaenkrat ne zaznavajo kakšnih težav s hitrimi testi, zato testiranje v Mariboru in okoliških občinah še naprej poteka po načrtovanem redu. "Pri nas poteka vse normalno," je danes povedal pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus.

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300