V ozadju umora na Ptuju koristoljubje in maščevalnost
Črna kronika
Tipografija

Umora 59-letnega gostilničarja B. K., ki so ga 6. decembra našli mrtvega v njegovem lokalu na Ptuju, je osumljen 52-letni moški iz okolice Ptuja, ki je zdaj v priporu, je v izjavi za javnost povedal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda. Najverjetnejši motiv za umor je koristoljubje in maščevalnost.

"Gre za zelo okrutno kaznivo dejanje. Preiskava je strokovno zelo zahtevna," je dejal Munda. Pojasnil je, da je bila žrtev ustreljena, ter potrdil, da je bil osumljeni nekoč zaposlen na policiji. "Je upokojeni policist," je dejal. Ni pa vedel povedati, ali ima osumljeni še vedno dovoljenje za posedovanje orožja.

Osumljencu so policisti odvzeli prostost prejšnji teden. "Oseba je bila izsledena po nekaj dneh intenzivne preiskave. Zbrali smo dovolj dokazov, da smo zoper to osebo lahko spisali kazensko ovadbo in jo 14. decembra privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor," je pojasnil Munda.

Preiskava je še vedno v teku, zato na policiji več podatkov ne želijo razkriti. Prav tako še vedno pozivajo vse morebitne očividce kaznivega dejanja, ki se je zgodilo v zgodnjih jutranjih urah po zabavi v gostilni, da posredujejo informacije. Po poročanju medijev je osumljenec nekdanji policist (M. V.) iz Zabovcev, ki naj bi gostilničarju že večkrat grozil s smrtjo. S pokojnim naj bi bila člana iste lovske družine, kjer naj bi tudi zašla v konflikt. Kdor komu vzame življenje, se ga po kazenskem zakoniku kaznuje z zaporom do petnajstih let.

Po navedbah Večera naj bi se o tem, kdo je storilec, na Ptujskem šepetalo že prvi dan preiskave, saj naj bi gostilničarju grozil. Vendar pa zbiranje dokazov ni bilo preprosto. Objekt, v katerem se je zgodil zločin, namreč s trgovskim centrom vred meri nekaj tisoč kvadratnih metrov, dnevno pa ga obišče na desetine ljudi. Še dodatno naj bi preiskavo zapletla okoliščina, da so v neposredni bližini ustreljenega našli številne sledi obuval. Gostilničar je namreč večer pred smrtjo v svojem lokalu organiziral zabavo, na kateri je plesalo približno 40 upokojencev.

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300