Ptuj: Na cepljenje uro pred terminom; avto pa kar na sredini ceste
Črna kronika
Tipografija

Že nekaj časa cepljenje proti koronavirusu Zdravstveni dom Ptuj izvaja v domu krajanov na Bregu. Posledično je Zadružni trg povsem nabit z nepravilno parkiranimi vozili. Ta so praktično povsod: pred stanovanjskimi in poslovnimi objekti, na pločniku, mnoga pa kar na cesti. Redarji so zadeve doslej večinoma reševali z izdajanjem opozoril, od prejšnjega tedna naprej pa pišejo globe. Kot pravi vodja ptujskih redarjev Robert Brkič, je namreč stanje postalo nevzdržno, nekateri kršitelji pa zelo nesramni. Če bi se vsi držali na minuto točno določenega termina, gneče bojda sploh ne bi bilo.

Več kot tisoč ljudi je bilo cepljenih v sredo in še enkrat toliko v četrtek v Domu Ivana Spolenaka na Bregu. Tam namreč Zdravstveni dom Ptuj izvaja cepljenje. Tik ob tej lokaciji je nekaj parkirnih mest, nekaj jih je za stavbo, največ mest pa na parkirišču na Zadružnem trgu, ki je le nekaj metrov naprej. Kljub temu pa je posameznikov, ki želijo parkirati direktno pred vhodom v stavbo, ogromno. Že nekaj tednov na vse to opozarjajo tudi lastniki sosednjih objektov, pa poslovnih stavb, tudi lekarna ima zaradi tega težave z dostopnostjo. „Zaparkirano je bilo tako rekoč vse: od pločnikov do ceste, od jutra do večera. Skušali smo to urediti na lep način, kršitelje smo opozarjali, naj ne povzročajo zastojev in nevarnosti za ostale voznike. A vedno več je bilo posameznikov, ki so bili tudi nesramni. Zdaj smo postavili še prometni znak, da je parkiranje prepovedano in fizično preprečili to. Upamo, da bo zaleglo, bomo pa odslej prisotni zelo pogosto na tej lokaciji,“ pravi Brkič.

Ker je lokacija cepljenja tik za krožiščem z Zagrebške ceste, je ustavljanje tudi izjemno nevarno. Mnogi se namreč nenadno ustavijo kar sredi ceste, „najpogumnejši“ kar za ovinkom parkirajo vozila. Ob tem je zelo zgovorno dejstvo, da je bil vsakodnevno ob gneči na cesti in pločniku velik del parkirnih mest na parkirišču Zadružni trg prost.

Petkova: »Ključni razlog je v tem, da prihajajo prezgodaj«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300