Poslovila se je Nataša Petrovič
Črna kronika
Tipografija

Slovo je prišlo nepričakovano in je udarilo kot strela. Vsi smo pričakovali, da bo bolezen premagala tudi v drugo, a je 28. julija prišla novica, da je bila bolezen močnejša. Izjemno je zabolelo vse, ki smo jo poznali, skupaj delili delovne, družabne in študijske poti, še posebej, ko smo se prebijali skozi zapletene račune in izračune statistike, ki sicer zelo veliko pove, a je bil za nas (novinarje) še najmanj ljub predmet. S svojo življenjsko modrostjo in optimizmom pa je znala tako, kot je znala samo ona, na svetlo stran obrniti tudi te trenutke, ker, kar te ne ubije, te okrepi.

Nataša Petrovič, novinarka, kulturna delavka, upokojenka, je s svojim delom pustila vidne sledi na več področjih delovanja. S kulturno dejavnostjo je začela že v osnovni šoli, svojo poklicno pot pa je začela v knjižnici, kot novinarka in napovedovalka je delala na Radiu Ptuj oz. družbi Radio-Tednik Ptuj skupaj 15 let, s prispevki je sodelovala tudi na Radiu Maribor in Ormož, še prej pa kot televizijska napovedovalka na RTV Slovenija. Urejala je reviji Veritas in Gurman, kot avtorica prispevkov je sodelovala tudi v monografijah in zbornikih; nazadnje je uredila zbornik ob 60-letnici ZKD Ptuj.V knjigi pod naslovom Večne gazi je v 22 intervjujih predstavila bogato in polno življenje ptujskih kulturnih delavcev. Upokojila se je kot vodja Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ptuj leta 2009. Tega leta pa je prevzela predsednikovanje Zveze kulturnih društev Ptuj. Pod njenim vodstvom je ta dobila status delovanja v javnem interesu na področju kulture. Zaslužna je za marsikatero investicijo v kulturne dvorane na območju nekdanje ptujske občine. Povezana pa je bila tudi s slovensko kulturno dediščino in vinogradništvom. Od leta 1994 je bila članica Evropskega reda vitezov vina, sodelovala je tudi pri ustanovitvi Združenja slovenskega reda vitezov vina, v katerem je kot prva ženska napredovala v najvišjo stopnjo – vitezinjo vina. Leta 1998 je bila kot edina Slovenka povabljena na kongres Ženska in vino v Mendozo v Argentino, kjer je predstavila vlogo slovenske ženske v vinogradništvu in vinarstvu ter sprejela tudi naziv Ambasadorka vina.

Skoraj osemnajst let pa je Nataša Petrovič kot ustanoviteljica Literarnega kluba Ptuj skrbela za kakovostno literarno ustvarjanje vseh starostnih skupin in oseb s posebnimi potrebami pod strokovnim mentorstvom.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300