V spomin Silvestru Korniku – Ježu
Črna kronika
Tipografija

Zaklenil je svoj vratarski prostor in odložil piščalko …

Silva smo vsi poznali pod vzdevkom Jež, ki ga je zaradi njegove kratke frizure in navihanosti spremljal že iz otroških let. Bil je vsestranski športni navdušenec, svoje mesto pa je našel med nogometnimi vratarji. Prve nastope je zbral v NK Drava Ptuj, še posebej uspešen pa je bil v malem nogometu, kjer je bil v golu prava »hobotnica«. Že od ustanovitve Kluba malega nogometa Poetovio leta 1986 je bil nepogrešljiv član ekipe in kar 30 let kapetan svojim soigralcem.

Leta 1993 je Jež v prvem superpokalu Slovenije ubranil odločilni strel takratnim državnim prvakom, ljubljanski ekipi Vuko, in se skupaj s soigralci veselil najdragocenejše slovenske malonogometne lovorike.

Med letoma 1986 in 2001 je kot golman blestel tudi na 266 turnirjih v Slovenskem revialnem pokalu (SRP), kjer je sodelovalo več tisoč igralcev. Bil je golmanski fenomen in po zbranih odličjih prva zvezda SRP. Skupaj s svojimi soigralci iz KMN Poetovio je na zaključnih turnirjih petkrat osvojil 1. mesto, kar 22-krat je bil razglašen za najboljšega vratarja. Z izjemnimi nastopi v golu si je prislužil častno mesto v idealni peterki SRP vseh časov.

Čeprav je bil izjemen vratar, je z žogo odlično barantal tudi z nogo; v Juršincih je bil celo najboljši strelec turnirja z devetimi zadetki.

Bil je tudi član slovenske malonogometne reprezentance, za kar je leta 1998 dobil priznanje Zavoda za šport MO Ptuj. V svoji dolgoletni uspešni karieri so ga v svoje vrste kot golmana občasno povabili tudi KMN Vitomarci in KMN Branik Talci.

Bil je velik privrženec NK Drava Ptuj, saj je redno obiskoval tekme in navijal za svoj matični klub. Po končani igralski nogometni karieri je bil tudi uspešen nogometni sodnik.

Dragi Jež, bil si dobrega srca, vedno pripravljen pomagati prijateljem, rad si se pošalil in »galamil«, za nobeno delo ti ni bilo težko poprijeti. Še posebej nam je ostala v spominu tvoja »rdeča petka R5«, kjer si imel na zadnji polici maskoto ježa.

V spominu nam boš ostal kot izjemno družabna in priljubljena osebnost. Bil in ostal boš neponovljiv, zanesljivo pa največja ptujska nogometna legenda.

Pogrešali te bomo tvoji nogometni prijatelji iz KMN Poetovio, NK Drava Ptuj, KMN Vitomarci, KMN Tomaž, KMN Voličina, KMN Branik Talci in Društva nogometnih sodnikov Ptuj.

Dragi prijatelj Jež, počivaj v miru.

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300