Prebežniki so se skrili tudi na lovsko prežo
Črna kronika
Tipografija

Na praznični dan, 1. novembra, so policisti v občini Markovci, v naseljih Bukovci in Stojnci, izsledili devet ilegalnih prebežnikov, državljanov Turčije.

Nekaj po pol osmi uri zjutraj je policijska patrulja PP Gorišnica v Bukovcih ustavila osebni avtomobil, v katerem se je prevažalo več oseb. V postopku so policisti ugotovili, da je voznica 42-letna državljanka Kosova, za bivanje prijavljena v Mariboru, v osebnem avtomobilu prevažala štiri odrasle osebe in enega otroka. Potniki so bili turški državljani, ki so na območje Slovenije vstopili izven mejnega prehoda, torej nedovoljeno, na zeleni meji. Med policijsko kontrolo je prišlo do zapleta, pri čemer je turški državljan, oče prisotnega otroka, doživel močan epileptični napad in je bil z reševalnim vozilom najprej odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj, nato pa naprej v UKC Maribor. Po oskrbi je bil iz UKC Maribor izpuščen ob 22.30 uri.

Policisti so z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da je državno mejo prestopilo več oseb, zaradi česar so policijske patrulje pričele s širšim iskanjem oseb. Tako je policijska patrulja iz PP Ptuj na lovski preži v Stojncih izsledila še tri tujce in za tem na bencinskem servisu v Stojncih eno osebo. Vsi so bili turški državljani.

Skupno je bil prijetih osem odraslih oseb in en otrok. Policisti so v nadaljevanju opravili ogled kraja prestopa državne meje, v katerem so sodelovali tudi hrvaški policisti. Ugotovili so, da so Turki državno mejo nedovoljeno prestopili na območju Zavrča, ob reki Dravi. Po opravljenih razgovorih, so bili tujci v sredo, 2. novembra 2016, vrnjeni nazaj v Republiko Hrvaško.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja so voznici osebnega avtomobila, 42-letni Kosovčanki, odvzeli prostost in jo za 48 ur pridržali. V nadaljevanju so zoper njo podali kazensko ovadbo, na naslovu njenega bivanja pa opravili hišno preiskavo. V preiskavi so policisti pridobili še dodatne dokaze, ki potrjujejo utemeljeni sum storitve kaznivega dejanja.

Fotografija je simbolična.

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300