Zakaj so na vrata Perutnine Ptuj danes potrkali kriminalisti
Črna kronika
Tipografija

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes opravljajo 33 hišnih preiskav na območju šestih policijskih uprav, med drugim na območju uprave Maribor. Preiskujejo sume kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Potrkali so tudi na vrata ptujskega prehrambenega velikana, Perutnine Ptuj.

Po poročanju STA gre za sume kaznivih dejanj pri lastninjenju družbe Etra 33 iz Ljubljane. Etra je podjetje skupine Kolektor, ki jo lastniško obvladuje Stojan Petrič. Da so kriminalisti danes zjutraj obiskali sedež koncerna Kolektor v Idriji in Kolektor Etro v Ljubljani, so v Kolektorju za STA že potrdili.

Iz Generalne policijske uprave so sporočili, da obravnavajo sume kaznivih dejanj, ki so povezani z različnimi gospodarskimi posli v zvezi s prevzemom gospodarske družbe iz Ljubljane, med njimi gre za posle z vrednostnimi papirji ter zaračunanimi in plačanimi fiktivnimi storitvami. Hišne preiskave se opravljajo v poslovnih prostorih in tudi na naslovih bivališč fizičnih oseb. V preiskavah sodeluje 140 kriminalistov.

V zvezi s preiskavo so se pravkar odzvali tudi v Perutnini Ptuj in v sporočilu za javnost navedli: "Na sedežu družbe na Ptuju poteka kriminalistična preiskava, povezana s pridobivanjem poslovne dokumentacije zaradi suma storitve kaznivih dejanj tretjih oseb.Družba Perutnina Ptuj ni osumljenec v postopku in zoper družbo ne poteka noben postopek. Ravno tako ni med osumljenci nihče izmed članov uprave družbe Perutnina Ptuj, nihče ni pridržan, kot tudi pri nikomur od članov uprave družbe ne potekajo hišne preiskave. Družba nemoteno posluje. S preiskovalci korektno sodelujemo in jim nudimo vso potrebno pomoč pri njihovem delu."

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300