Silovit veter poškodoval najmanj 40 streh in podrl ogromno dreves
Črna kronika
Tipografija

Včerajšnje neurje s točo, silovitim vetrom in močnim dežjem je na območju Sp. Podravja povzročilo precej škode, največ v občinah južno od Ptuja, v delu Haloz in Slovenskih goric. Orkanski veter je odkrival strehe, lomil in ruval drevesa, po poljščinah in vrtninah je klestila toča, meteorna voda je zalivala kleti.

Prizadetim so na terenu pomagali gasilci. S folijo so pokrivali objekte, s cest in drugih površin odstranjevali podrta drevesa in nanose gramoza, iz zalitih kleti črpali meteorno vodo. Del območja je bil brez oskrbe z električno energijo. Po podatkih regijskega centra za obveščanje je veter odkril strehe na okrog 30 stanovanjskih objektih, od tega največ v naselju Stojnci v občini Markovci, kjer sta bila v neurju poškodovana tudi dva rastlinjaka. Veter je odkril strehi na dveh javnih objektih (OŠ Gorišnica in stari zdravstveni dom Cirkulane), izruval ali polomil pa je najmanj 50 dreves.

Podrobnejše podatke objavljamo v nadaljevanju:

Ob 18.21 je v naselju Mali Okič, občina Cirkulane, močan veter podrl 10 dreves. Delavci Cestnega podjetja Ptuj so drevesa odstranili in počistili cestišče.

Ob 18.50 so se na cesto Tibolci–Zamušani, občina Gorišnica, zaradi neurja podrla štiri drevesa, meteorna voda je na cestišče naplavila blato in kamenje. Gasilci PGD Žamenci so odstranili podrta drevesa in počistili cestišče na dolžini okoli 150 metrov.

Ob 17.48 je v občini Ormož močan sunek vetra odkril del strehe na stanovanjski hiši v Bresnici in del strehe na gospodarskem poslopju v Podgorcih. Gasilci PGD Velika Nedelja in Bresnica so na stanovanjski hiši popravili okoli 50 kvadratnih metrov, na gospodarskem poslopju pa okoli 30 kvadratnih metrov strehe.

Ob 17.41 je v Zabovcih, občina Markovci, meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zabovci so vodo iz kleti izčrpal, nudili pa so še pomoč v Stojncih pri pokrivanju odkrite strehe.

Ob 17.25 je v občini Videm v naseljih Velika Varnica in Mala Varnica močan veter odkril streho stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Leskovec in Tržec so na stanovanjski hiši prekrili s folijo okoli 80 kvadratnih metrov odkrite strehe, na gospodarskem poslopju pa okoli 20 kvadratnih metrov strehe. Gasilci so z lokalnih cest odstranili tudi šest dreves in nekaj vej, ki so ovirale promet.

Ob 18.46 je v Savcih, občina Sveti Tomaž, močan veter podrl pet dreves. Gasilci PGD Savci so podrta drevesa odstranili.

Ob 18.27 so gasilci PGD Markovci razžagali in odstranili podrto drevo v obrtni coni ter pokrili 10 kvadratnih metrov strehe na stanovanjskem objektu v Stojncih.

Ob 17.28 je v občini Gorišnica v naseljih Gajevci in Placerovci močan veter odkril streho na dveh stanovanjskih hišah. Gasilci PGD Gajevci-Placerovci so prekrili s folijo okoli 20 kvadratnih metrov odkritih streh. Gasilci so s cest v Gajevcih odstranili tudi tri drevesa, ki so ovirala promet.

Ob 18.36 so v Juršincih v občini Gabrnik gasilci PGD Gabrnik v dolžini 200-metrov očistili s cestišča mulj, kamenje in pesek, ki so ga nanesle meteorne vode.

Ob 17.44 so gasilci PGD Moškanjci pokrili 15 kvadratnih metrov strehe v Gorišnici. Razžagali in odstranili so podrto drevo, ki je padlo na teraso gostinskega lokala in pokrili 32 kvadratnih metrov strehe stanovanjskega objekta, pokrili štiri kvadratne metre strehe v Moškanjcih, dva kvadratna metra strehe v Moškanjcih, odstranili in razžagali podrto drevo na cesti v Tibolcih in pokrili kvadratni meter in pol strehe v Tibolcih.

Ob 17.56 je v naseljih Rucmanci in Trnovci v občini Sveti Tomaž močan veter odkrili streho dveh stanovanjskih hiš, dveh gospodarskih poslopij ter strehi garaže in strojne lope. Gasilci PGD Trnovci so s folijo prekrili okoli 150 kvadratnih metrov odkritih streh, s strojne lope, ki jo je veter podrl, pa so rešili stroje.

Ob 17.50 je v Bukovcih, občina Markovci, močan veter odkril strehe na treh stanovanjskih hišah. Gasilci PGD Bukovci so strehe začasno prekrili. Pomagali so tudi pri sanaciji strehe v Stojncih.

Ob 16.00 so na Zdravstvenem domu v Cirkulanah gasilci PGD Cirkulane pokrili 10 kvadratnih metrov strehe, pet kvadratnih metrov strehe v Dolanah ter v Gradiščih razžagali in odstranili drevesa na lokacijah v Dolanah, Cirkulanah in Paradižu.

Ob 17.50 je v Bukovcih, občina Markovci, meteorna voda zalila stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Bukovci so odprli pokrov jaška in s tem preprečili nadaljnje poplavljanje hiše.

Ob 21.20 je na cesto v Sodincih, občina Ormož, meteorna voda naplavila blato in kamenje. Gasilci PGD Senešci so s ceste odstranili naplavljeni material ter cesto na dolžini okoli 100 metrov oprali in očistili.

Ob 21.20 so se v naseljih Velika Varnica in Belavšek, občina Videm, zaradi neurja pretrgali kabli na elektroenergetskem vodu. Gasilci PGD Leskovec so dežurnim delavcem Elektra Maribor nudili pomoč pri odpravi napak na daljnovodu.

Ob 17.41 je v Gorišnici močan veter odkril streho na Osnovni šoli Gorišnica in dveh stanovanjskih hišah. Gasilci PGD Gorišnica in Formin so strehe začasno prekrili.

Ob 18.50 se je na lokalno cesto v Trgovišču, občina Ormož, zaradi močnega vetra podrlo drevo. Gasilci PGD Trgovišče so drevo in nekaj vej razžagali in odstranili.

Ob 18.18 je močan veter na cesti Mezgovci–Strejaci, občina Dornava, podrl tri drevesa. Gasilci PGD Mezgovci so drevesa odstranili in počistili cestišče.

Ob 17.45 so v naselju Stojnci, občina Markovci, gasilci PGD Stojnci, Zabovci, Borovci, Markovci in Bukovci pokrili 10 streh stanovanjskih hiš, ki jih je razkril močan veter, iz enega objekta izčrpali štiri kubične metre meteorne vode in odstranili škodo v dveh rastlinjakih.

Ob 20.00 je v Prvencih v občini Markovci močan veter odkril streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Prvenci-Strelci so odkrito streho začasno prekrili.

Ob 18.00 so gasilci PGD Podgorci in Cvetkovci so v naseljih Podgorci in Preclava, občina Ormož, pokrili strehe petih stanovanjskih hiš ter odstranili in razžagali šest dreves.

 

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300