S prodajo konoplje bi trije Srbi lahko zaslužili 3,5 milijona evrov!
Črna kronika
Tipografija

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v sredo, 8. novembra na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica opravili hišno preiskavo večjega gospodarskega poslopja. Trem državljanom Srbije, starim 26,  27 in 61 let, ki so v gospodarskem poslopju na 900 kvadratnih metrih v  posebej  prirejenih  prostorih za gojenje neupravičeno gojili 1781 sadik konoplje, so odvzeli prostost.

»Osumljeni bi lahko iz ene rastline konoplje  pridelali  vsaj  200  g kvalitetnih  vršičkov  prepovedane  droge konoplje in bi s takšnim nasadom, upoštevajoč,  da  je  bilo  pri hišni preiskavi zaseženih 1781 sadik, lahko pridelali vsaj 356 kg prepovedane droge  konoplje. S kontinuirano proizvodnjo bi to v enem letu lahko ponovil tri do štiri krat. Ob morebitni neupravičeni  prodaji  356  kg  prepovedane  droge  konoplje, ki bi bila pridelana  na tak način (skunk), bi zagotovo zaslužili vsaj 1.780.000,00 evrov, če bi prepovedano drogo prodali na črnem trgu na »debelo«. Če bi takšno  količino prodali na »drobno«, bi si lahko pridobili še bistveno večjo  protipravno  premoženjsko  korist,  saj en gram na  ta  način pridelane prepovedane  droge na  črnem trgu stane 10 evrov in bi tako lahko zaslužili 3.560.000,00 evrov« so sporočili iz PU Maribor.

Zasežena jim je bila tudi večja količina prepovedane droge, med drugim tudi 57 paketov  hidroponično  gojene rastline konoplje - skunka, bruto teže 27 kilogramov, denar in večje količina ostalih pripomočkov za proizvodnjo le-te. S prodajo navedene količine prepovedane droge bi si osumljenci pridobili najmanj 150.700,00 evrov, če bi jo prodali na črnem  trgu na  »debelo«. S prodajo na drobno pa bi zaslužili dobrih 300.000 evrov.

 Vsem trem osumljenim državljanom Srbije je bila odvzeta prostost zaradi utemeljenega  suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, Preiskovalni sodnik je zoper njih odredil sodno pridržanje, za navedeno kaznivo dejanje pa je predpisana kazen zapora od 1 do 10 let.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300