Za 160 evrov se lahko vozite kar preko peš mostu?
Črna kronika
Tipografija

Vse od julija naprej, ko so zaradi sanacije za ves promet zaprli dravski most, vozniki iščejo najhitrejši način, kako z ene strani Ptuja preko reke z vozilom priti na drugo. Najpogumnejši in najpredrznejši so večkrat izkoristili najhitrejšo, a prepovedano varianto: vožnjo preko peš mostu. Zaradi dalj časa najprej pokvarjenih, nato pa odstranjenih zapornic, se je število kršiteljev decembra bistveno povečalo.

Ker je bilo od začetka zapore jasno, da so vozila, ki enostavno ne bodo mogla in smela čakati v koloni, so na občini skupaj z Direkcijo našli alternativno rešitev: vožnjo preko peš mostu. Na njem so v začetku julija lani, torej pred nekaj več kot pol leta, postavili zapornice, da bi omogočili vožnjo vozilom, ki so na intervenciji. A z meseci so se stvari spreminjale. Ptujska občina je na svojo roko sprejemala različne odločitve in podelila kar 39 daljincev, ki omogočajo odpiranje zapornic. Da bi se po njihovem prvotnem dogovoru preko peš mostu lahko vozila le intervencijska vozila, so na Direkciji odgovorili nedvoumno. A realnost je povsem drugačna. Ne le da se preko peš mostu zraven intervencijskih vozijo še številna druga vozila - v zadnjih mesecih so se vozili tudi tisti, ki dovoljenja sploh nimajo.

Zapornice, ki so postavljene, so bile namreč neštetokrat že pokvarjene, kar so nemalokrat izkoristili številni vozniki. Tudi na način, da se peljejo za mestnim avtobusom in enostavno smuknejo čez most, preden se zapornice zaprejo.

V zadnjem mesecu pa se je število kršiteljev še dodatno povečalo. Že nekaj tednov namreč zapornic sploh nibilo. Zato se je dnevno preko peš mostu, da bi se izognili čakanju v kolonah, peljalo več deset brezobzirnih voznikov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.10.2018 04:50

    Ponekod na dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Vozite previdno!Delovne zapore:- Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta[…]

radioptuj300