30-letnik odgovoren za devet požigov: Sodišče odredilo ukrep zdravljenja v zavodu
Črna kronika
Tipografija

Okrožno sodišče na Ptuju je krivdo za devet požigov v lanskem letu pripisalo obdolženemu Mateju Lebarju iz Zagojičev. Izreklo mu je ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v ustanovi, na forenzični psihiatriji oddelka za psihiatrijo UKC Maribor. Zdravljenje in varstvo v ustanovi lahko trajata največ pet let.

Na glavni obravnavi v sredo sta pričala še varnostnik Slovenskih železnic Štefan Hriberšek in mladi gasilec PGD Ptuj Rene Fekonja, ki se je tiste noči vračal iz središča Ptuja proti domu v bližini Dornavske ceste. Pričanji varnostnika Hriberška in gasilca Fekonja sta se sicer precej razlikovali. Prvi je izpovedal, da je opravljal nočno izmeno, bil je v bivalnem kesonu. Sklonil se je, iz hladilnika si je ravno hotel vzeti malico, medtem je skozi okno videl taksi vozilo, ob katerem je stal Fekonja. Ta naj bi mu dejal, da v »grabi« (tam spodaj) gori. »Šel sem ven in res videl, da gori žaga. Na okviru okrog okna na tapetniški in mizarski delavnici sem opazil črni rob. Od zunaj se ni nič videlo, v notranjosti se je kadilo, in kot smo kasneje ugotovili, tudi gorelo. Poklical sem svojega šefa in policijo,« je povedal varnostnik. Rene Fekonja, ki je tudi gasilec PGD Ptuj, pa je na sodišču povedal: »Bil sem na pijači v mestu, v lokalu Bodi. Poklical sem taksi in se dogovoril, da me pobere pri slaščičarni Jagoda na Potrčevi cesti. Ure, kdaj je to bilo, se ne spomnim. Peljal me je domov, to je v bližini Dornavske ceste. Šla sva po Potrčevi cesti, mimo trgovine Živila, proti policijski postaji. Opazil sem dim, zato sva zavila nazaj proti mestu. Ugotovila sva, da se dim vali iz strehe železniških delavnic. Peljala sva se do tja, potrkal sem na vrata kesona varnostnika in mu povedal, da se kadi. Oba sva šla z lučjo vzdolž objekta, sledil nama je tudi taksist. Prehodila sva približno tri četrtine dolžine hale. Ker smo opazili dim, sem poklical gasilce. Varnostniku sem povedal, da sem tudi sam gasilec. Opazil sem, da gori na žagi, kjer pa je bil požar že razvit. Taksist me je peljal v gasilski dom, pridružil sem se gasilcem na intervenciji. Najprej sem sodeloval pri gašenju na žagi, potem pa še na železniških delavnicah,« je izpovedal Fekonja.

Izvedenec: »V gibanju 90-odstotna podobnost«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 16.02.2019 10:22

    Zaradi prometne nesreče sta na primorski avtocesti med Gabrkom in počivališčem Risnik proti Kopru zaprta prehitevalni in vozni pas. Nastaja[…]

radioptuj300