Središče ob Dravi: Podelili dve plaketi in štiri priznanja
Družba
Tipografija

Srebrno plaketo je prejela Milena Milosavljevič za dolgoletno delo v turističnem društvu in kraju, bronasto pa Majda Nemec za požrtvovalno delo v Društvu za telesno vzgojo Partizan. Občinski praznik občina praznuje v spomin na 11. april 1942, ko so bili v mariborskih zaporih ustreljeni štirje krajani.

Na osrednji proslavi ob 64. prazniku občine Središče ob Dravi so po govoru župana Jurija Borka, ki je ob prazniku čestital vsem občanom ter pozdravil goste iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, podelili občinska priznanja in plakete. Priznanja so prejeli: Marjan Valenko iz Šalovcev za vsakoletno sodelovanje na pustnem karnevalu v Središču ob Dravi in širše; Konjeniško društvo Središče ob Dravi za deset let aktivnega dela; Stanko Zebec iz Šalovcev za aktivno delo v odboru za upravljanje doma kulture Obrež in Marta Rižnar iz Obreža, ki je za dolgoletno delo v turističnem in gasilskem društvu ter kraju prejela posebno priznanje.

Aktivni v športu in turizmu

Bronasto plaketo je prejela Majda Nemec, ki se je v Društvo za telesno vzgojo Partizan vključila leta 1999 kot vaditeljica splošne vadbe in vadbe badmintona za različne starostne skupine osnovnošolskih otrok. Delo vaditeljice je opravljala 15 let, kjer še vedno občasno pomaga pri vadbah, če je to potrebno. Sama je zelo aktivna pri različnih vadbah in je s svojim delom vzor vsem rekreativcem v društvu ter pomaga pri izvedbi vseh aktivnosti.

Milena Milosavljević je prejemnica srebrne plakete, saj je članica turističnega društva Središče ob Dravi vse od ustanovitve, torej vseh 23 let. V utemeljitvi nagrade so komisija in predlagatelji zapisali: »Veliko prostega časa je podarila za svoj kraj in za prenekatero društvo je izpod njenega peresa prišlo nešteto zapisnikov. Skromna, tiha, s prefinjeno potrpežljivostjo, rahlim nasmeškom na obrazu je pripravljena ustreči tudi izven delovnega časa.« Je tudi pobudnica zasaditve cvetličnih gredic.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 13:00

    Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti:- med Celjem vzhod in Celjem zahod proti Ljubljani 1 km;- pred priključkom Domžale proti Ljubljani,[…]

 

 

radioptuj300