Ptuj: Zaključna prireditev Vino Ptuj 2018
Družba
Tipografija

V jedilnici minoritskega samostana na Ptuju je 7. aprila potekala zaključna prireditev Vino Ptuj 2018 v organizaciji Društva vinogradnikov in sadjarjev Haloze. To je bila njihova že 28. tovrstna prireditev.

Poleg članov društva so se je udeležili tudi nekateri gostje, med njimi predstavniki lokalnih skupnosti, vinski vitezi omizja Ptuj-Ormož in konzul omizja Vladimir Korošec, vinska Kraljica Slovenije Katarina Pungračič, ptujska vinska kraljica Eva Gašperšič in predsednik vinarske zadruge Haloze Jože Šmigoc. Na njej so odličnim vinarjem, letošnjim nagrajencem, podelili diplome, medalje in kipce za njihov trud in dobro opravljeno delo v letu 2017 v vinogradu in kleti. Spisala se je še ena uspešna zgodba vinskega letnika, četudi vreme v minulem letu vinogradnikom ni bilo najbolj naklonjeno. Vinski letnik je dober, posebej pa so se izkazali laški rizlingi, renski rizlingi, traminci, sovinjoni, nekaj manj pa so dale aromatične sorte. Tudi predikati so se odlično odrezali.

Vseh odličij, ki so jih podelili, je bilo 128, od tega bronastih priznanj, srebrnih in zlatih medalj ter velikih zlatih medalj 117, enajst odličij pa so podelili najboljšim. 

Vina, kakršnih je malo na svetu

Prvaki med sortami in zvrstjo na 28. ocenjevanju Društva vinogradnikov in sadjarjev Haloze so prejeli Probusove medalje. Za zvrst jo je prejel Sandi Domanjko iz Male vasi (Gorišnica), Branko Planjšek iz Zakla (Podlehnik) za šipon in laški rizling, Jaka Svenšek iz Sel (Lovrenc na Dravskem polju) za renski rizling, Miroslava in Anka Majhen iz Cestice (Hrvaška) za sivi pinot, Mirko Sušec s Ptuja za sovinjon, Stanko Tement iz Dolan (Cirkulane) za rumeni muškat in Slavko Kotolenko iz Dubrave Brega (Hrvaška) za traminec. Šampioni 28. ocenjevanja so prejeli kipec Bakhosa, najvišjega odličja ocenjevanja, ki ga je izdelal akademski kipar Viktor Gojkovič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 12:33

    Zastoji nastajajo na štajerski avtocesti:- med Celjem vzhod in Celjem zahod proti Ljubljani 1,5 km;- pred priključkom Domžale proti Ljubljani,[…]

 

 

radioptuj300