Varnostna olimpijada: V finale OŠ Videm in podružnica Sela ter Miklavž pri Ormožu
Družba
Tipografija

Mariborski policisti so v torek začeli letošnjo že 13. otroško varnostno olimpijado. Na prvem predtekmovanju, ki je potekalo v Veliki Nedelji, je več kot 200 četrtošolcev iz osnovnih šol z območja ormoške, gorišniške in podlehniške policijske postaje skozi igro pokazalo spretnosti in znanja o varnosti in zaščiti.

Policijska uprava Maribor že vse od leta 2006 izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. Gre za tekmovanje učencev četrtih razredov osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Na vrsti je šest predtekmovanj, mi pa smo se tekmovalcem pridružili na prvem predtekmovanju v Veliki Nedelji, kjer se je na tamkajšnjem igrišču pomerilo 18 ekip iz osnovnih šol z območja policijskih postaj Ormož, Gorišnica in Podlehnik ter ena iz sosednje Hrvaške. »Namen preventivnega projekta je, da se otroci seznanijo z življenjskimi situacijami oz. nevarnostmi, ki prežijo na njih vsakodnevno in kako se na te pojave pravilno odzvati. Otroci prav tako spoznajo interventne službe, ki skrbijo za varnost v družbi v ožjem in širšem pomenu – poleg policistov se tako predstavijo reševalne službe, gasilci in služba za zaščito in reševanje,« je pojasnil policijski inšpektor iz PU Maribor Simon Belšak in še dodal, da so se otroci pomerili v štirih igrah, med drugim v sestavljanju logotipov interventnih služb in spretnostni vožnji s kolesom. Najbolje se je odrezal 4. b iz OŠ Videm, v finale pa se je uspelo prebiti še drugouvrščeni ekipi OŠ Videm – podružnica Sela ter OŠ Miklavž pri Ormožu, ki je zasedla tretje mesto. Prijeten dogodek sta poleg nastopa učencev popestrili še policijski maskoti, simpatičen policist Leon in policistka Pika.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem oz. Bukovci Slovenka v Beli hiši povezana tudi s Ptujem...
Petek, 11 November 2016 12:17
V povezavi z Melanijo Trump se je v Sloveniji v medijih v zadnjem letu in pol dogajalo podobno kot ž...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.10.2018 15:09

    Prometna nesreča, zaprta je regionalna cesta Murska Sobota - Moravske Toplice v Martjancih. Zaradi popoldanske prometne konice nastajajo zastoji na mestnih obvoznicah in iz[…]

radioptuj300