Lekarne Maribor s Farmadentom donirale za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin
Družba
Tipografija

Lekarne Maribor in hčerinsko podjetje Farmadent tudi letošnje 10. jubilejno leto nista pozabila na pomoči potrebne. Z mesecem junijem se je namreč zaključila dobrodelna aktivnost, povezana z blagovno znamko Lekarn Maribor – BebiVal, pod nazivom Nežen dotik. Na samem dogodku je bil premierno predstavljen avtobus opremljen z odtisi rokic. Za zbrane odtise pa so Lekarne Maribor s hčerinsko družbo Farmadent Zvezi prijateljev mladine Maribor donirale 3.500,00 EUR za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Lekarne Maribor so se skupaj s hčerinsko družbo Farmadent  v soboto, 18. junija 2016, na Trgu svobode že 10. leto zapored predstavile svojim uporabnikom na dogodku »Zdravje v vsak dom«.

 Obiskovalci prireditve so na ta dan s strani lekarniških farmacevtov dobili številne koristne informacije o pravilni in varni rabi zdravil kot tudi o preventivi in zdravem načinu življenja.

Veliko zanimanja je ponovno pritegnila stojnica s zdravilnimi rastlinami, kjer je strokovnjakinja iz Lekarn Maribor obiskovalcem podrobno razložila uporabo posameznih delov zdravilnih rastlin in njihovo delovanje ter jih opozorila tudi na previdnost pri uporabi le-teh.

 Na stojnicah so se s svojimi izdelki za ohranitev zdravja predstavili številni partnerji Lekarn Maribor.  V okviru dogodka so lekarniški farmacevti Lekarn Maribor predstavili storitvi, ki jih lekarniški farmacevti izvajajo v lekarnah in sta uporabnikom trenutno na voljo brezplačno. V okviru storitve Pregled uporabe zdravil (PUZ) vaš izbrani lekarniški farmacevt opravi natančen pregled vseh zdravil, ki predstavljajo vašo terapijo, in morebitnih ostalih izdelkov za ohranjanje zdravja, ki jih uživate, vam ustrezno svetuje in vas opozori na morebitne težave, ki lahko nastopijo zaradi istočasnega jemanja določenih zdravil in/ali prehranskih dopolnil. Druga storitev, ki so jo predstavili uporabnikom, je namenjena nosečnicam in mladim mamicam.

V Lekarnah Maribor si prizadevajo, da so njihovi lekarniški farmacevti dosegljivi za svetovanje svojim uporabnikom, kar dokazujejo tudi z robotizacijo lekarn, katerim se je pridružila nedavno prenovljena Lekarna Tezno. S pomočjo robota preostane lekarniškemu farmacevtu več časa za svetovanje in pogovor s pacientom.

 Tudi letos so se obiskovalci v velikem številu odzvali na poziv na brezplačne preventivne meritve glukoze v krvi, krvnega tlaka, opravili preglede kože, izmerili svoj vitaminsko-mineralni status,...

 Na dogodku so za zabavni del programa poskrbeli zvezdniki šova »Znan obraz ima svoj glas«, ki so s svojo prisotnostjo popestrili celotno dogajanje na Trgu svobode to sobotno dopoldne. Otroci so se zabavali ob vožnji z avtomobilčki Jumicar, se udeležili delavnic Zveze prijateljev mladine Maribor, se spoznali s terapevtskimi psi Zavoda PET in zavrteli kolo sreče BebiVal.

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300