Kopališče Mariborski otok odpira vrata nekoliko kasneje kot običajno
Družba
Tipografija

Na kopališču Mariborski otok so v teh dneh napolnili bazene z vodo, zato lahko v petek, ko se začnejo šolske počitnice, odprejo vrata za obiskovalce. Letos se kopalna sezona začenja dva tedna kasneje kot običajno, saj je bilo treba opraviti nujna vzdrževalna dela. Za prihodnje leto pa upajo, da se bo našel denar za celovito obnovo.

Edino javno odprto kopališče v Mariboru, ki se nahaja na naravnem otoku na Dravi pri Kamnici, obratuje od leta 1930, a imajo upravljavci, Športni objekti Maribor, zaradi dotrajanosti opreme v zadnjih letih veliko težav z njegovo pripravo na kopalno sezono. Letos so za nujna vzdrževalna dela porabili okoli 25.000 evrov.

"Opravili smo samo najbolj nujna dela za normalno obratovanje kopališča, saj se nadejamo, da bo kmalu res prišlo do obnove, ki se je vsi nadejamo," je na današnji novinarski konferenci na Mariborskem otoku povedal direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez.

Občina sama za obnovo kopališča, ki trenutno sprejme 2500 kopalcev dnevno, nima denarja, zato trenutno preučuje možnost obnove v javno zasebnem partnerstvu. Aprila lani se je namreč javil konzorcij treh podjetij, ki jih v zameno za dolgoročno koncesijo za upravljanje s kopališčem zanima vlaganje v obnovo. Investicija se v tem primeru ocenjuje na slabe štiri milijone evrov, pri čemer naj bi bili zasebni partnerji, katerih imena so zaenkrat še skrivnost, pripravljeni pokriti velik del sredstev.

Mestni svetniki so idejo na začetku tega meseca načeloma podprli. S tem so dali zeleno luč za izdelavo podrobnejše dokumentacije predlaganega javno-zasebnega partnerstva, s katero bodo dorekli vse podrobnosti razmerja. Nato bodo o predlogu še enkrat odločali.

Kopališču leta 2018 poteče začasno vodovarstveno dovoljenje, zato je po besedah Kneza nujno treba najti rešitev. Z vstopom zasebnika bi sami izgubili nadzor nad kopališčem, kar ob ugodnem vremenu pomeni izpad pomembnega deleža sredstev, ob slabem vremenu pa je bilo vzdrževanje kopališča zanje veliko breme, zato podpirajo pobudo zasebnikov. "Seveda pa je treba vztrajati pri tem, da kopališče tudi po obnovi ostane dostopno širši javnosti," je povedal. "Mi bomo pa našo energijo usmerili v druge športne objekte, ki jih imamo v upravljanju," je dodal.

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300