90 let PGD Spuhlja: Jubilej z novim vozilom za intervencije
Družba
Tipografija

25. avgusta je PGD Spuhlja proslavilo 90-letnico delovanja. Svečano prireditev so izvedli v sodelovanju s ČS Spuhlja ob prazniku četrtne skupnosti. Od leta 2008 delujejo v novem gasilskem domu ob večnamenski dvorani Spuhlja, ki so ga predali namenu 31. avgusta 2008, ob drugem srečanju krajanov Spuhlje.

Od leta 2009 društvo vodi Edvard Rižner, od leta 2008 je poveljnik Boštjan Prosenjak. V 91. leto delovanja so vstopili z novim vozilom za intervencije v vrednosti 244.000, za katero sredstva še zbirajo. Največji delež v višini 192.000 evrov so sredstva MO Ptuj (sofinanciranje bo zaključeno v letu 2020), društveni del pa je sestavljen iz sredstev sofinanciranja za obrambo, prodaje starega gasilskega vozila ter iz botrstva in prostovoljnih prispevkov. Podvozje in šasija novega vozila sta že plačana, za okrog 125.000 evrov pa so najeli kredit. Aktivnosti za nakup novega vozila GVC 16/24 so pričeli leta 2015 z željo, da ga predajo namenu ob svoji 90-letnici v letu 2018.

Požarni okoliš PGD Spuhlja predstavljata naselji Spuhlja in Brstje, kjer gasijo travniške in dimniške požare, izvajajo aktivnosti ob naravnih nesrečah, poplavah, specifični za njihov požarni okoliš pa so požari na odlagališču. Največ pozornosti v zadnjih dveh desetletjih posvečajo preventivni dejavnosti, izobraževanju od pionirjev do VGŠ, predvsem pa vzgoji pionirjev in mladine. Že skoraj 25 let z mladimi uspešno dela mentor Branko Strelec. V tem času so njihovi pionirji dosegli številne uspehe, najvišja mesta na medobčinskih tekmovanjih in celo na državnem tekmovanju leta 2014. Lani je pionirska desetina zmagala na tekmovanju OGZ Ptuj, tudi na tekmovanju podravske regije, ki jim je prineslo vstopnico na državno tekmovanje, ki bo izvedeno v Gornji Radgoni. Dobre rezultate so v preteklosti dosegali tudi člani A in člani B, nekaj časa tudi mladinska ekipa. Vsako leto pa društvo organizira tradicionalno tekmovanje v hidrantni vaji za pokal Spuhlje.

Podeljena številna priznanja

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300