Larisa Majcen, pevka Ansambla Saša Avsenika: „Narodno-zabavna glasba mi je pisana na kožo ...“
Družba
Tipografija

Dvajsetletni Ptujčanki, Budinčanki Larisi Majcen, so se uresničile sanje, postala je pevka enega najbolj prepoznavnih slovenskih narodno-zabavnih ansamblov, Ansambla Saše Avsenika.

Že od zgodnjega otroštva je povezana z glasbo. Po mamini in očetovi strani so vsi muzikanti, v ansamblu Edija Potrča sta se starša tudi spoznala, mama Irena je pela, oče Marjan je basist, pri ansamblu Šaljivci poje sestrična, brat David je član skupine Deja Vu, glasbeniki oz. pevci so tudi vsi strici in tete, ki so imeli svoje skupine oz. še danes občasno igrajo in pojejo. „Meni je bila glasba položena v zibko, narodno-zabavno glasbo čutim bolj kot zabavno, bolj me privlači; morda tudi zaradi družine. Vedno pa sem najraje pela Avsenikove skladbe,“ pove Larisa.

V osnovni šoli je pela v zboru, že pri petnajstih v prvem narodno-zabavnem ansamblu, s katerim so nastopali na obletnicah, porokah. Nato je nekaj časa pela pri ansamblu Dinamika, sledili so Dravski muzikanti, nato pa je bila Larisa nekaj časa »doma«. Februarja letos je Ansambel Saše Avsenika objavil razpis, da iščejo pevko. Za to, da se je prijavila, imajo največ zaslug domači in prijatelji, sama, odkrito priznava, ne bi zbrala dovolj poguma. „Zavedala sem se, da je konkurenca velika, prijavile se bodo odlične pevke iz cele Slovenije, sama pa se s petjem do takrat nisem profesionalno ukvarjala. Spraševala sem se, kakšne so sploh moje možnosti, menila sem, da kot amaterka praktično nimam nobenih možnosti, da bi uspela. Pritisk domačih in okolice je bil tako velik, da sem na koncu popustila in se prijavila. Nimam česa izgubiti, če se prijavim, sem razmišljala. Četudi mi na koncu ne bo uspelo, bom lahko rekla, da sem vsaj poskusila. S starši smo se odpravili v Begunje, uspešno sem se prebila skozi prvi krog. Prišla sem še v drugi krog, na koncu sva ostali samo še dve kandidatki, obe Štajerki. Moja konkurentka je bila hčerka očetovega sošolca, druga za drugo nisva vedeli. Družini sta tudi prijateljsko povezani. Priznam, da nisem pričakovala, da mi bo uspelo. Sporočilo, da so se odločili zame, me je nadvse razveselilo, a hkrati tudi šokiralo, saj ko nekaj najmanj pričakuješ, se zgodi,“ je Larisa še enkrat podoživela izbor za Avsenikovo pevko.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.11.2019 06:11

    Zaradi prometne nesreče je oviran promet na štajerski avtocesti na uvozu Pesnica proti Mariboru.Promet se povečuje na cestah proti večjim[…]

 

 

radioptuj300