Ptuj, Podravje: 70 let Štajerskega tednika in 55 let Radia Ptuj
Družba
Tipografija

Osrednje praznično dogajanje ob 70-letnici Štajerskega tednika in 55-letnici Radia Ptuj se je izteklo. Na jubilejno leto obeh medijev smo spomnili s številnimi tiskanimi in zvočnimi zapisi. Brskanje po spominu je vsaj za kratek čas spomnilo na številne dogodke, ki so zaznamovali našo skupno preteklost. Te ne bi bilo, če vsebine obeh medijev ne bi imele zvestih bralcev oz. poslušalcev vseh generacij.

„Vloga in poslanstvo naše časopisno-radijske hiše je, da še naprej deluje v dobro ljudi: bralcev in poslušalcev. Verodostojnost je edini temelj preživetja resnih medijev oz. je smrt za populistično in lažno novinarstvo, ki ogroža temelje novinarstva. Verodostojnost je naš in bo naš večni cilj, je osnova za uspešno delo. Želimo ostati medij, tako kot doslej, ki bo ljudem vračal zaupanje v 'biti', zagotavljal vir vedenja in osveščanja, ob tem pa tudi pomagal pri premagovanju osebnih tegob in osamljenosti. Cilj je jasen: Štajerski tednik in Radio Ptuj bosta v prihodnosti postala gibanje vseh generacij, ki se bodo v tem sodobnem in konfliktnem svetu skozi naše poslanstvo lažje spopadali s težavami in uresničevali svoje osebnostne interese. Naše videnje sedanjosti in prihodnosti medijev so prepoznali in sprejeli v medijski družini Media24, ko so se pred dobrim letom odločili, da lahko za bralce in poslušalce v Sloveniji z medsebojno sinergijo, izmenjavo idej in izkušenj, ustvarjamo medijske zgodbe, ki bodo nadgrajevale in bogatile radijski program in časopisne rubrike, ne samo v Spodnjem Podravju, ampak tudi širše. Filozofija medijev jutrišnjega dne bo v gibanju, druženju in identifikaciji poslušalcev in bralcev z lokalnimi zgodbami, projekti na nacionalni ravni, ki bodo ljudem omogočali druženje, kakovost življenja, pridobivanje védenja o stanju v družbi. To so veliki izzivi, a skupaj z odgovornimi in smelimi lastniki, formula za prihodnost Radia-Tednika Ptuj, formula za prihodnost medijev v Sloveniji,“ je poudaril Drago Slameršak v svojem govoru na osrednji slovesnosti ob jubileju medijev v slavnostni dvorani ptujskega gradu, 12. oktobra.

Na jubileja časopisa in radia bo ob številnih spominih spominjala tudi velika statua, ki jo je v imenu MO Ptuj direktorju družbe Radio-Tednik Ptuj Dragu Slameršaku izročil podžupan MO Ptuj Gorazd Orešek.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.11.2018 09:07

    Zaradi del je na primorski avtocesti zaprt izvoz Razdrto iz smeri Ljubljane.Čakalna doba za voznike tovornih vozil je na mejnem[…]

radioptuj300