Ptuj, Podravje: 70 let Štajerskega tednika in 55 let Radia Ptuj
Družba
Tipografija

Osrednje praznično dogajanje ob 70-letnici Štajerskega tednika in 55-letnici Radia Ptuj se je izteklo. Na jubilejno leto obeh medijev smo spomnili s številnimi tiskanimi in zvočnimi zapisi. Brskanje po spominu je vsaj za kratek čas spomnilo na številne dogodke, ki so zaznamovali našo skupno preteklost. Te ne bi bilo, če vsebine obeh medijev ne bi imele zvestih bralcev oz. poslušalcev vseh generacij.

„Vloga in poslanstvo naše časopisno-radijske hiše je, da še naprej deluje v dobro ljudi: bralcev in poslušalcev. Verodostojnost je edini temelj preživetja resnih medijev oz. je smrt za populistično in lažno novinarstvo, ki ogroža temelje novinarstva. Verodostojnost je naš in bo naš večni cilj, je osnova za uspešno delo. Želimo ostati medij, tako kot doslej, ki bo ljudem vračal zaupanje v 'biti', zagotavljal vir vedenja in osveščanja, ob tem pa tudi pomagal pri premagovanju osebnih tegob in osamljenosti. Cilj je jasen: Štajerski tednik in Radio Ptuj bosta v prihodnosti postala gibanje vseh generacij, ki se bodo v tem sodobnem in konfliktnem svetu skozi naše poslanstvo lažje spopadali s težavami in uresničevali svoje osebnostne interese. Naše videnje sedanjosti in prihodnosti medijev so prepoznali in sprejeli v medijski družini Media24, ko so se pred dobrim letom odločili, da lahko za bralce in poslušalce v Sloveniji z medsebojno sinergijo, izmenjavo idej in izkušenj, ustvarjamo medijske zgodbe, ki bodo nadgrajevale in bogatile radijski program in časopisne rubrike, ne samo v Spodnjem Podravju, ampak tudi širše. Filozofija medijev jutrišnjega dne bo v gibanju, druženju in identifikaciji poslušalcev in bralcev z lokalnimi zgodbami, projekti na nacionalni ravni, ki bodo ljudem omogočali druženje, kakovost življenja, pridobivanje védenja o stanju v družbi. To so veliki izzivi, a skupaj z odgovornimi in smelimi lastniki, formula za prihodnost Radia-Tednika Ptuj, formula za prihodnost medijev v Sloveniji,“ je poudaril Drago Slameršak v svojem govoru na osrednji slovesnosti ob jubileju medijev v slavnostni dvorani ptujskega gradu, 12. oktobra.

Na jubileja časopisa in radia bo ob številnih spominih spominjala tudi velika statua, ki jo je v imenu MO Ptuj direktorju družbe Radio-Tednik Ptuj Dragu Slameršaku izročil podžupan MO Ptuj Gorazd Orešek.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 17.06.2019 10:16

    Zastoja:- na primorski avtocesti pred počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru;- zaradi del na glavni cesti Postojna - Pivka, v Prestranku.Zaradi burje[…]

 

 

radioptuj300