V mariborskem zavetišču za živali primanjkuje sprehajalcev psov
Družba
Tipografija

V mariborskem zavetišču za male živali, s katerim upravlja javno podjetje Snaga, v poletnem času, ko je marsikdo na dopustu, primanjkuje prostovoljcev, ki so že opravili brezplačno izobraževanje za sprehajanje psov. Zato jih vabijo, da nekaj prostega časa namenijo obisku zavetišča, saj bodo s tem omogočili dnevni sprehod trenutno nameščenim psom.

Kot so sporočili iz Snage, je od več kot tisoč ljudi, ki so od leta 2012 opravili obvezno brezplačno izobraževanje za sprehajalce, v prvih julijskih dneh zavetišče obiskalo samo pet. Skupaj z oskrbniki, ki prav tako opravljajo redne dnevne sprehode s psi, je to še zmeraj premalo, da bi vsakemu od trenutno v zavetišču nameščenih psov lahko omogočili kakovosten sprehod in potrebno gibanje.

"Veseli bi bili, če bi tisti registrirani sprehajalci, ki jim čas to dopušča, v času sprehodov obiskali zavetišče in s tem polepšali dan vsaj enemu kosmatincu, ki nestrpno čaka na nove lastnike. Marsikdaj je takšna oblika pomoči vredna več, kot katera koli oblika finančne," poudarjajo v zavetišču, kjer so s 1. julijem dobili tudi novega vodjo in veterinarja. To je postal Blaž Primc, ki je bil izbran med štirimi kandidati.

Še zmeraj pa je v zavetišču, razen v nujnih primerih bolnih ali poškodovanih, ustavljen sprejem mačk, saj so njihove namestitvene zmogljivosti zapolnjene do zadnjega kotička. Prevladujejo mačje mame z legli mladičev, ki so za posvojitev še premajhni, zato trenutno tudi za posvojitev v mariborskem zavetišču ni na voljo nobena muca.

V Snagi predvidevajo, da se bo stanje normaliziralo najpozneje konec meseca, ko bodo mladiči toliko zrasli, da bodo sposobni samostojnega življenja in pripravljeni na odhod v nove ljubeče domove.

Sta

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300