Monako: Izjemen uspeh Ptujčana Tonija Hamlerja
Družba
Tipografija

Ptujčan Toni Hamler, nemški mojster dekorative, akademski slikar in restavrator ter umetnik dekoracije v arhitekturi, se je rodil v Nemčiji. Pred 15 leti se je preselil na Ptuj, najstarejše in najlepše slovensko mesto. Pritegnila ga je izjemna veduta mesta, bogata kulturna in zgodovinska ter naravna dediščina, tisočletna vinska in kulinarična tradicija ter prijazni ljudje. S svojim delom je aktiven promotor najstarejšega slovenskega mesta.

V več kot 32-letni samostojni dejavnosti si je nabral številne strokovne in umetniške reference v Sloveniji in Evropi. Podpisal se je pod unikatne interiere več gradov in rezidenc po celi Evropi. Še posebej je ponosen na opremo jahte Anastasia in letala Milenium. Najboljše reference pa predstavlja več kot 3.000 zadovoljnih strank v Sloveniji in Evropi.

Posveča se tudi poslikavam sten in izdelavi fresk, ki krasijo več znanih rezidenc v Evropi. Pri svojem delu želi biti vselej unikaten in vrhunski v izdelavi, zato se še kako zaveda, da je vrhunski material eden od osnovnih pogojev za kakovost. Toni Hamler velja za prestižnega mojstra interiera v Sloveniji in Evropi. Svetovno slavo žanje kot oblikovalec površin, ne glede na to, ali ima opravka s tapetami, steklom ali poslikavami.

V Monaku pa je maja, v zgradbi Villa Casa, v domu legendarne princese Grace Kelly, v okviru ekskluzivnih dogodkov ob začetku tradicionalne avtomobilistične dirke formule 1 nase opozoril s sliko v velikosti 2,4 x 2 metra, na kateri je upodobil prelepo monaško princeso Stephanie. Slika, težka okrog 80 kg, je v celoti narejena iz kristalov, skozi katere se odbija svetloba in je prva slika v takšni tehniki na svetu. Opazovalcu daje občutek, da sliko občuduje pod vodo.

Izjemno zanimanje pa je poleg slike princese Stephanie vzbudil tudi z unikatimi večernimi oblekami iz bogatih tapet, ki so bile posebej narejene za ta dogodek.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 04.06.2020 16:14

    Zaprt je vozni pas zaradi okvare tovornega vozila na vipavski hitri cesti med predorom Barnica in pokritim vkopom Rebernice 2[…]

radioptuj300