Gojmir Lešnjak Gojc v Kavarni pod odrom kot vedno brez dlake na jeziku
Družba
Tipografija

V predzadnji zgodbi četrtkov v The Legend Pubu na Ptuju je bil gost znani slovenski gledališki, filmski in televizijski igralec ter režiser Gojmir Lešnjak Gojc, ki je poznan tudi kot nadvse uspešen glasbenik.

„Nisem kriv, da sem se rodil, sem pa vesel, da sem živ,“ je naslov njegove nove skladbe, ki jo je napisal pred kratkim. S tem stavkom je tudi začel pogovor o svojem rojstvu, mladosti. Rodil se je v Ljubljani mami Štajerki in očetu, sinu Kraševke in Notranjca. Tako sam sebe poimenuje slovenski mulat in kamorkoli gre, se zato počuti doma.

Ptujsko gledališko občinstvo in Ptujčani Gojmirja Lešnjaka Gojca zelo dobro poznajo. „Začel bom s temnejšo platjo tega gledališča, v katerem se je zgodil arhitekturni zločin. Obnova gledališča je bila absolutno potrebna, adaptirano pa je bilo skrajno neodgovorno in neustrezno. Deset let sem opravljal podoben posel, tako da vem, o čem govorim. Zelo, zelo mi je žal, da je lepota starega baročnega gledališča šla v franže. To zgodovino kar dobro poznam. Vem, da so preprosteži, ki so prišli iz hoste, odstranili vso njegovo okrasje, četudi je to bila vojska, ki je meni zelo ljuba. To je bila partizanska vojska, med partizani pa so bili tudi preprosteži, ki so delali takšne kulturne zločine. Obstajajo vsi načrti, da bi se to gledališče dalo adaptirati tako, kot bi se moralo. Naredilo pa se je tako, kot se je, gledališče ima danes nekaj sedežev, s katerih se ne vidi na oder ipd. Kljub temu pa je dobrodošlo, da je obnovljeno in da je že s Samom M. Strelcem zaživelo profesionalno življenje. Svetla plat pa je vezana najprej na predstavo Marjetka str. 89. Mislim, da je to najljubša predstava v mojem življenju, ki je povezana s čudovitimi zgodbami našega druženja. Redko se ponovijo take zgodbe, ki ti ostanejo tako živo v spominu, kot mi je ostala ta Marjetka. Tudi rezultat sam je bil fantastičen, ljudje so jo zelo lepo sprejeli. To je moj prvi in zelo pomemben spomin tudi v celi moji karieri,“ je grenko-sladka pripoved Gojmirja Lešnjaka Gojca.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.08.2019 06:49

    Na glavni cesti Trzin - Ljubljana je pri industrijski coni zaradi prometne nesreče zaprt levi vozni pas. Nastajajo zastoji. Zastoji[…]

 

 

radioptuj300