Dragocena tekočina nam pomaga hujšati
Družba
Tipografija

Stara resnica je, da moramo ob hujšanju popiti veliko nekalorične tekočine. Predstavljamo vam »formulo H2O«, s pomočjo katere lahko hujšanje pospešite za 50 odstotkov!

Metoda je res preprosta in vas ne bo udarila po žepu. Pri dieti z vodo je treba upoštevati le dve pravili: pol ure pred vsakim obrokom je treba popiti 450 ml vode, obroki pa naj bodo sestavljeni iz živil, ki vsebujejo veliko tekočine.

Voda pospeši presnovo

Telo potrebuje vodo za transport vseh snovi, ki potujejo v telo in iz telesa. Minerale in vitamine iz zaužitih jedi pripelje do celic ter iz njih odplakne nepotrebne in škodljive izločke. Če vode ni dovolj, nastaja škodljiv zastoj in med drugim se kopičijo maščobne celice. Koliko vode v resnici potrebuje vaše telo, vam pove preprosta formula: vaša teža, izražena v kilogramih, x 40 ml = dnevna potreba po vodi. Primer: če tehtate 70 kilogramov, potrebujete 2,8 litra vode na dan (70 x 40 ml = 2800 ml = 2,8 l).

Napolni želodec in prežene napade lakote

Voda je tako rekoč brezplačna in ne vsebuje kalorij, a odlično napolni želodec in prežene lakoto. Če pol ure pred obrokom popijete dva kozarca vode, boste kasneje zaužili manj. Učinek je še boljši, če tudi jeste živila, bogata z vodo. Že kozarec vode aktivira hormon po imenu motilin, ki je znan tudi kot hormon sitosti. Ta krepi v črevesju peristaltične valove in pospešuje izločanje blata. Več vode popijemo, več hormona se izloči.

Kako deluje dieta z vodo

Dieta obljublja, da boste v sedmih dneh izgubili tudi do deset kilogramov, če se boste držali preprostih pravil ... Pol ure pred vsakim obrokom popijte 450 ml vode. Vaši dnevni obroki naj bodo sestavljeni iz živil, bogatih z vodo. Pojejte: 200 g sadja za zajtrk (najboljše so melone, grenivke in pomaranče), 125 g mlečnih izdelkov in sadež ali 70 g jagodičevja za dopoldansko malico, 200 g zelenjave kot prilogo pri kosilu, 125 g mlečnih izdelkov in 70 g surove zelenjave za popoldansko malico ter 150 g surove zelenjave kot prilogo pri večerji. Med obroki lahko pijete vodo in nesladkane zeliščne čaje. Z jedilnika črtajte sladice, kavo in pravi čaj.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 28.01.2020 06:43

    Zaradi jutranje konice je gneča na cestah, ki vodijo proti večjim mestom. Proti Ljubljani nastajajo zastoji iz smeri Štajerske in[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300