Otroci pojejo slovenske pesmi – projekt za svetovne pevske odre
Družba
Tipografija

Uspešno se je iztekla še ena sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. V svoji peti sezoni je dosegla še svoj prvi pravi vrhunec, nesluten napredek, ki ga ob začetku projekta ni nihče pričakoval, tudi največji optimisti ne. V vseh 29 nastopih so se mladi pevski talenti izjemno izkazali. 11. junija se je v Športni dvorani OŠ Ljudski vrt Ptuj odvila še ena izjemna zgodba slovenske pesmi, besede in glasbe, ki so jo sestavili izvrstni mladi pevci iz osnovnih šol Spodnjega Podravja, Podravja in tudi že osrednje Slovenije, iz vseh tistih okolij Slovenije, kjer so že spoznali prednosti tega projekta. Navdušili so s svojo interpretacijo, čutnostjo, glasovi, karizmo, gibanjem na odru, celostno podobo, skratka z zelo izdelanimi nastopi, v katerih so se skušali čim bolj dokazati, potrditi svoj glasbeni in pevski talent.

Občinstvo v dvorani, več kot tisoč jih je bilo samo na tribuni, skupaj pa več kot 1.300, je vsak njihov nastop bučno pospremilo. Iz občin in osnovnih šol, kjer so imeli finaliste, so se pripeljali z desetimi avtobusi podjetja Avtobusi in tovorni prevozi ATP. Skupaj z njimi se je trudil Dalibor Bedenik, ki je bil voditelj vseh predizborov in polfinalnih prireditev ter tudi ocenjevalec, da bi v sproščenem in s pozitivno energijo nabitem okolju lahko čim bolj sproščeno zapeli. Kot so pokazali nastopi, jim je to več kot odlično uspelo. Celo več, mladi pevski talenti, finalisti 5. sezone projekta, so svoje nastope s polfinalnih odrov v marsikaterem segmentu celo izboljšali. Pri tem pa jih ni vodila le tekmovalnost, temveč predvsem zadovoljstvo, da lahko svoj pevski in glasbeni talent še nadgradijo. Petje, v katerem vsi skupaj nadvse uživajo, jemljejo zelo resno, predvsem pa petje slovenskih pesmi. Mnogi med njimi so se zato tudi odločili za pevsko izpolnjevanje v glasbenih šolah.

Pri takšni eksploziji pevskih in glasbenih talentov se je precej spotila tudi strokovna komisija, ki so jo sestavljali: glasbeni producent Martin Lesjak (predstavnik Sazasa), pevka in učiteljica solo petja Nika Zorjan (izbrala jo je družba Radio-Tednik Ptuj) ter Domen Kumer (predstavnik Sazasa), pevec in glasbenik. Med tako velikim številom izjemnih pevcev, vsi so bili na nek način zmagovalci, je v vsaki kategoriji morala izbrati tri najboljše. Najvišje možno število točk je v mlajši kategoriji podelila Patricku Šabedru, učencu 5. razreda OŠ Duplek, ki je več kot odlično zapel pesem Lahko noč, Piran, ki jo sicer v originalu poje Anika Horvat.

Obširno reportažo z letošnjega finala kot posebno prilogo preberite v petkovi izdaji Štajerskega tednika!

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.10.2019 11:11

    Posledice nesreče so odstranili med Vrhniko in Logatcem proti Kopru. Daljši zastoj je med Vrhniko in Uncem proti Kopru. Potovalni[…]

 

 

radioptuj300