Donacija gasilcem: Mladi stopili skupaj in uspeli
Družba
Tipografija

Mladinska iniciativa prodorne slovenske alter rock zasedbe Infected, nastala kot odgovor na poletna neurja na Ptuju in njegovi okolici, je z dobrodelnim dogodkom Ptujcajt za ptujske gasilce, presegla vsa pričakovanja. Povezala je glasbenike, umetnike, mladinske aktiviste in gospodarstvenike. Zbrali so 2.821 evrov, načrtovali so veliko manj.

Na tiskovni konferenci so podrobneje predstavili dobrodelni dogodek in opravili simbolično predajo donacije. Predsedniku PGD Ptuj Ediju Pušniku jo je predala Taja Islamovič iz skupine Infected, ki je v neurju tudi sama ostala brez vadbenega prostora.

30 članov mladinske iniciative se je izjemno potrudilo. Z bogatim in zanimivim dogajanjem za vse generacije so pritegnili okrog 700 obiskovalcev. Najmlajši so uživali v velikanskem pikadu Arbadakarbe, se igrali z bratoma Malek in slikali na dravske prodnike s Tjašo Čuš. Izredno bogat je bil tudi sklad srečelova, zbrali so kar 161 lepih nagrad, med njimi je bila še prav posebna – ročno izdelan in nepogrešljiv kos viteške opreme, ki so ga podarili ptujski vitezi.

Od prodaje pijače in hrane pa so določen delež darovali tudi OuiChef, Legend pub in Bo cafe. S tremi vozili na Slovenskem trgu in Murkovi ulici so sodelovali tudi ptujski gasilci. Ptujcajt je postregel tudi z bogatim glasbenim dogajanjem, ob skupini Infected so nastopili Amo, Anomalo, Granitna kocka, Herbalist in skupina Lumberjack, ki so presenetili še z donacijo v višini 400 evrov od koncerta na Vrhniki. V mladinski iniciativi so zelo zadovoljni, da so jim vrata odprli v številnih podjetjih, zavodih in ustanovah, tudi zato je bil sklad srečelova lahko tako zelo bogat.

Povsod so naleteli na pozitivno podporo, ker so stopili skupaj za Ptuj, za gasilce. Skupaj se je za dober namen odzvalo kar 45 podjetij, društev in drugih, ki so se z veseljem odločili pomagati.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.01.2020 14:16

    Zaradi okvare vozila je na cesti od Izole proti Jagodju oviran promet.Zaradi gašenja požara je v občini Tržič zaprta lokalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300