16. praznik ČS Rogoznica: Podvinški standard v vsa naselja!
Družba
Tipografija

V ČS Rogoznica so že po tradiciji ob svojem prazniku pripravili številne športne, družabne in kulturne dejavnosti oz. prireditve. Potekale so od 26. avgusta do vključno 7. septembra, ko so jih svečano sklenili z osrednjo prireditvijo s kulturnim programom.

Predsednik sveta ČS Rogoznica Janko Čeh je spomnil, da letos že četrtič praznujejo krajevni praznik v Rogoznici. Prihodnje leto ga bodo proslavili v Pacinju. V ČS Rogoznica namreč vsako leto praznujejo v drugem naselju. Več kot 4.000 ljudi, ki živi v osmih naseljih, ima v glavnem infrastrukturne probleme, večje in manjše. „V Podvincih imajo nadstandardno cesto s pločniki, ne bi je bilo treba, denar bi se lahko usmeril v druge projekte. To v svetu ČS Rogoznica poslušamo že nekaj časa. Osebno pa si želim, da bi bilo v naših krajih vse tako urejeno, kot je v Podvincih. Kot si želim, da bi imeli tudi v Pacinju urejeno cesto s pločnikom od meje z občino Juršinci pa vse do Ptuja. V Pacinju potrebujemo tudi kanalizacijo, ki je v trenutnem projektu tudi še ni. Za Velovlek pa so projekti kanalizacije že pripravljeni. Večni problem je tudi razsvetljava v Kicarju, kjer je nekaj svetil že postavljenih, a jih še veliko manjka. Projekt kanalizacije je pripravljen tudi za Kicar, upam, da ga bomo v naslednjih letih le realizirali. Veliko problemov pa je tudi v naseljih z uličnim sistemom. Problem Slovenskogoriške ceste se kot jara kača vleče že 20 let, nič manj ni problematična prometno zelo nevarna Cesta 8. avgusta. Starši so prisiljeni sami otroke voziti v šolo, ker je uporaba teh dveh cest zanje življenjsko nevarna. Upam, da bomo v naslednjih letih odpravili tudi ta problem, da bodo naši otroci na celotnem območju ČS imeli zagotovljene varne poti v šolo,“ je Čeh izpostavil nekaj največjih težav, ki pestijo občane četrtne skupnosti.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice Ptuj:Velik uspeh zdravstvenega osebja ptujske bolnišnice
Sreda, 07 December 2016 11:37
Tudi v zdravstvu obstajajo panoge, ki so manj privlačne. Ena takšnih je gotovo tudi oskrba kroničnih...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 27.02.2020 11:58

    Daljši zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti med Drnovim in Obrežjem proti Hrvaški, na odstavnem pasu, dolg 12 kilometrov.[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300