OŠ Breg: Za pomoč prosijo gospodarstvenike in javnost
Družba
Tipografija

V družbi 104 držav iz vsega sveta in 620 ekipami si želijo biti tudi štirje učenci OŠ Breg. Vstopnico za tekmovanje so si priborili na evropskem prvenstvu v Estoniji, sedaj pa se na gospodarstvo in javnost obračajo s prošnjo za pomoč v obliki donatorskih sredstev. Ocenjeni stroški udeležbe znašajo približno 18.000 evrov. »Vsakega vašega prispevka bomo zelo veseli, predvsem pa vam bodo neizmerno hvaležni učenci,« je dejal mentor Oliver Buček.

»Gre za priložnost, ki se ponudi morda enkrat v življenju. Trdo smo delali za takšen rezultat in menim, da si zaslužimo iti v Ameriko. Rezultate smo izvedeli minuli petek ob šestih zjutraj in navdušenje med člani ekipe, v kateri so Tia Zmazek, Žan Ritlop, Blaž Cebek in Amanda Selinšek, je bilo nepopisno. Žal pa odhod v ZDA ni odvisen le od našega znanja, pripravljenosti, želje, temveč moramo zbrati 18.000 evrov za pokritje vseh stroškov. Ker smo vzgojno-izobraževalni zavod, lastnih sredstev v ta namen žal ne moremo zagotoviti, zato bomo skušali preko podjetij, posameznikov, občine zbrati potreben denar. Želja je res velika, in če bo naš odhod onemogočen zaradi pomanjkanja denarja, bo to res veliko razočaranje za otroke.«

Ptujski osnovnošolci se bodo pomerili v VEX IQ tekmovanju v robotiki, kar pomeni, da morajo izdelati in sprogramirati robota glede na nalogo, ki je vnaprej znana in je vsako leto drugačna. Tekmuje se v treh kategorijah: avtonomno delovanje robota, upravljanje robota s kontrolerjem, kjer dve ekipi istočasno nastopata na tekmovalnem polju in skušata pridobiti čim več točk, in tretja kategorija, kjer ekipe posamezno nastopajo in skušajo pridobiti največ možnih točk. Posebnost tega tekmovanja pa je, da morajo ekipe med seboj sodelovati, skupaj izdelati taktiko in strategijo, kako bodo nastopili na tekmovalnem polju, je tekmovanje preko luže opisal Buček.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300