Komentiramo: Razkošje pod tržnico, minimalizem na površini
Družba
Tipografija

Projekt ureditve tržnice počasi dobiva pravo podobo, da se z njim mesto v resnici ni odločilo za sodobno tržnico, ampak za sodoben prireditveni prostor, na katerem tržnica le gostuje oz. naj bi šlo za postransko dejavnost glede na minimalizem, ki ga ponuja, nekih ljubiteljev prodaje domačih viškov. Trenutno s stojnicami, ki so bile predvidene za občasno, sejemsko dejavnost, ki jih niti minimalno ne ščitijo ob dežju oz. pred visokimi temperaturami. Tudi zaprtih površin, kamor bi si lahko začasno skladiščile svoje prodajne artikle, te stojnice nimajo, kljub nekaterim obljubam, da se jim bo prisluhnilo in primerno preuredilo. Tako se tržničarji tudi nikoli ne bodo sprijaznili, da bi morali prodajati na hladnih kamnitih mizah pod streho, kamor jih po projektu še vedno želijo spraviti, da bi bil prireditveni prostor vselej na voljo. Vedno bolj postaja kristalno jasno, da je projekt tržnice že od vsega začetka zavajajoč projekt, kar zadeva vsebino in ureditev. Urejalo se je vse drugo, le tržnega prostora ne.

Povsem drugo sliko pa razkriva tržnično podzemlje. Moraš biti vztrajen, da si ga lahko ogledaš: štiri razkošne garderobe, dve večji imata celo veliki črni usnjeni postelji, s sanitarijami in tuši. Vseh garderobnih omaric pa naj bi bilo celo čez 150. V tem delu se skriva tudi veliko skladišče, ki je bilo prvotno namenjeno tudi za skladiščenje drsališča, ki je iz projekta izpadlo, v katerem pa je okrog 200 stolov, podobnih tistim, ki so že pritrjeni. Le-te bo mesto uporabilo, ko bo vabilo na praznične prireditve. Za koncert Pihalnega orkestra Ptuj, ki si ga že po tradiciji ogleda več kot 1.200 obiskovalcev, pa si jih bo treba še vedno izposoditi drugje.

Podjetje Javne službe Ptuj z novim prostorom še vedno upravlja na podlagi stare pogodbe, torej v okviru tržnične dejavnosti oz. vsega, kar pod to sodi. Pod kakšnimi pogoji, za katere prireditve in za kakšno ceno pa se bodo najemali garderobni prostori, je trenutno (še) velika neznanka.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300