Ptuj: Ljudski vrt kot odlična poročna kulisa
Družba
Tipografija

Začelo se je v fitnesu in sobotni kreativnici, ki sta jo obiskovala skupaj s prijatelji. Kmalu pa je druženje postalo bolj osebno, saj sta se Sara in Jernej želela bolje spoznati. Pogovori po končanem fitnesu so trajali vedno dlje in dlje. Ob nedeljah sta začela še tekati skupaj. Po enem od sobotnih druženj se je njuna zgodba začela zares; na prvi klopci, ko se pride s ceste v Ljudski vrt, sta dočakala nedeljsko jutro. Še vedno sta se pogovarjala, ko so prišli prvi jutranji sprehajalci in ribič. Ta prva klopca je imela simbolično vlogo tudi na njuni poroki, 30. maja letos. Na njej je ta dan pisalo: Spoznala sva se.

Tri mesece po spoznavanju jo je Jernej po enem od nedeljskih tekov, ko sta se ponovno ustavila v Ljudskem vrtu, si privoščila šejk, na drugi klopci vprašal, ali bi postala njegovo dekle. To je bilo 28. maja leta 2017. Dve leti kasneje jo je ponovno povabil v Ljudski vrt, prosta je bila tretja klopca. Šel je na kolena in jo vprašal, ali bi postala njegova žena. Privolila je. Pri iskanju prostora za večno zvestobo nekih dilem ni bilo, izbrala sta si Ljudski vrt, kjer se je njuna ljubezenska zgodba začela. Pri tem sta vztrajala tako dolgo, da jima je uspelo. Kar nekaj poti je bilo treba opraviti in izpolniti nekaj zahtev, urediti tudi manjši prostor za preoblačenje matičarjev, postavila sta šotor, da se jima je želja izpolnila. Ni tako enostavno, ko gre za prostor, ki ni verificiran kot prostor za sklepanje zakonskih zvez. Tudi v vsaki gostilni se ni mogoče poročiti, so ju podučili.

Paviljon s pravljično okrasitvijo

Teden in pol po sproščanju ukrepov zaradi koronavirusa sta dobila klic z UE Ptuj, ali sta še vedno zainteresirana za poroko v Ljudskem vrtu, ki sta jo začela načrtovati že lani pozimi. Morala sta upoštevati, da zaradi zdravstvenih ukrepov, ki so še vedno veljali, več kot 50 ljudi ne more biti navzočih na civilnem obredu poroke. Zato so bili v Ljudskem vrtu prisotni le ožji družinski člani, drugi povabljeni so se udeležili cerkvene poroke v cerkvi sv. Jurija. Paviljon je zasijal v vsej svoji lepoti, prav tako njegova okolica. Za to je najbolj zaslužna prijateljica Eva Turkuš s partnerjem Petrom, ki sta se resnično izkazala, da Sara in Jernej svojega poročnega dneva v Ljudskem vrtu ne bosta nikoli pozabila. Pravljično je bilo, od ureditve paviljona, potk do njega, sta povedala, še vedno pod vtisom zadnje majske sobote, ko sta postala mož in žena. Prve korake do 50. obletnice poroke sta že naredila, tudi zlato poroko želita dočakati v Ljudskem vrtu. Morda bo takrat že mogoče stopiti na otoček sredi ribnika, da ju bo do tja pripeljala ladjica, ali pa že preko mostička, se pošalita.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300