Ormož: Do službe pomagali sedmim
Družba
Tipografija

Od petnajstih udeležencev se je v okviru prvega kroga projekta Živa sreča pikapolonice znotraj programa socialne aktivacije uspešno zaposlilo sedem oseb.

Ker v državi primanjkuje programov, s katerim bi dolgotrajno zaposlene osebe dobile potrebne veščine, ki jih prej niso imele in bi jim dejansko pomagale, da bi lažje našle zaposlitev, projekt Živa sreča pikapolonica, ki poteka v okviru programa socialna aktivacije, predstavlja veliko priložnost tudi za Ormož in širšo okolico s Ptujem, ob zaključku usposabljanja prve skupine poudarja direktorica Centra ponovne uporabe Ormož Marinka Vovk. Ob tem zadovoljno pove, da so pikapolonice prinesle srečo sedmim udeležencem od 15, ki so v okviru šestmesečnega usposabljanja našli zaposlitev.

Da približajo posameznike k zaposlitvi, je tudi glavni cilj omenjenega programa. Izvajata ga Center ponovne uporabe in Ljudska univerza Ptuj. »Projekt socialne aktivacije v resnici odpira nove priložnosti predvsem težko zaposljivim, dolgotrajno brezposelnim in ljudem, ki imajo različne sistemske težave, pa jih obstoječi sistem ne obravnava, saj ni sistemskih rešitev. Prvi cikel šestmesečnega programa smo začeli izvajati septembra lani, sledili bodo še štirje. Gre za aktivni polletni program, v katerem udeleženci preko različnih aktivnosti pridobijo ključne veščine, ki jih potrebujejo za trg dela. V državi ni toliko programov, ki bi dejansko omogočali, da te osebe dejansko pridobijo praktične izkušnje. V okviru prve skupine se je od petnajstih udeležencev zaposlilo sedem, in sicer pri zelo različnih delodajalcih, od javnih do zasebnih oz. tam, kjer so imeli štirimesečno prakso. Nekateri se tudi zjočejo, ko prvič podpišejo pogodbo o zaposlitvi, ker so bili toliko časa brezposelni,« je dejala.

Vedno več težje zaposljivih

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik

radioptuj300