Na sejmu se proda več kot na klasični tržnici
Družba
Tipografija

Nasproti Qcentra na Ptuju ima že nekaj časa stalno lokacijo ptujski bolšji sejem. Za prodajalce in kupce je odprt enkrat tedensko, vsak četrtek v letu ne glede na vreme. Tako prodajalci kot kupci so ga vzeli za svojega, njihovo število se iz leta v leto povečuje. Prihajajo pa iz vseh koncev Slovenije v prepričanju, da bodo našli tisto, kar iščejo. Četudi prevladuje ponudba oblačil, se povečuje tudi število drugih prodajalcev.

Že po tradiciji pa je Bolšji sejem namenjen prodaji rabljenega blaga. Tudi tega ne manjka na Ptuju. Razveseljivo je, da je vse več tudi ponudbe lokalnih izdelkov, tudi takšnih, katerih kakovost je izpričana z zlatim priznanjem tradicionalne državne razstave Dobrote slovenskih kmetij.

V ponudbi tudi odlični domači izdelki

Že od samega začetka ima stalno prodajno mesto na ptujskem bolšjem sejmu tudi kmetija Munda Šprah iz Sodincev v občini Velika Nedelja, ki ponuja kakovostne izdelke iz doma vzrejenih svinj v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji. „Ljudje zaupajo domačim lokalnim izdelkom. Stranke, ko enkrat poskusijo naše kakovostne mesne izdelke, se praviloma vračajo. S prodajo smo zadovoljni. Trudimo se, da so stranke zadovoljne. Veliko pa nam pomeni tudi osebni stik. Če bi prodajali zgolj prašiče, bi težko preživeli, tudi zato smo se odločili za predelavo mesa,“ je povedala nosilka dejavnosti Dragica Munda, ki je za meso iz tunke že prejela tudi zlato priznanje na državni razstavi Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju.

Matjaž Radovanovič iz Vrtnarstva Radovanovič Miklavž na Dravskem polju na ptujskem bolšjem sejmu prodaja že tri leta. „Nekaj moramo prodati. Za prodajo na sejmu smo se odločili, ker sejem pravilom obišče več ljudi, kot jih pride na klasično tržnico. Prvič sem prišel pred tremi leti, s prodajo sem zadovoljen, stranke se vračajo. V glavnem prodajamo sadike različnih solat

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik

radioptuj300