Niko, Timotej in Dominik – dijaki z jasno vizijo svoje prihodnosti
Družba
Tipografija

Elektro Maribor je že deveto leto zapored podelil nagrade za odlične dosežke v izobraževanju najboljšim dijakom srednjih elektro šol na svojem oskrbnem območju. Letošnji najboljši dijaki Elektro in računalniške šole Šolskega centra Ptuj so: Niko Križnik (zlati znak odličnosti, nagrada 300 evrov), Timotej Medved (srebrni znak odličnosti, nagrada 200 evrov) in Dominik Bigec (bronasti znak odličnosti, nagrada 100 evrov).

Niko Križnik iz Slovenje vasi v občini Hajdina je uspešno zaključil šolanje v programu tehnik-računalničar. Tudi šolanje na daljavo zaradi koronavirusa zanj ni bila nobena težava. Osebno mu je celo ugajalo, da se je lahko več posvetil svoji specialnosti, programiranju. Že med šolanjem pa je začel profesionalno sodelovati z enim od računalniških podjetij, kjer je vključen v razvoj novih projektov. Odločitev za srednjo in računalniško šolo ni bila težka, točno je vedel, kaj si želi. Oče je bil tisti, ki ga je v svet računalništva kot profesionalec na tem področju popeljal že v osnovni šoli. Zato je z bogatim znanjem že vstopil v srednjo šolo. Vsa leta šolanja je šolo uspešno zastopal na različnih tekmovanjih. Najvidnejše uspehe pa je dosegel na področju računalništva. V tretjem letniku je na tekmovanju ACM, v kategoriji izdelave spletnih aplikacij, zmagal. Na tekmovanju Elektro in računalniških šol je v kategoriji tehnik računalništva skupaj s sotekmovalcem dosegel drugo mesto. V četrtem letniku je na tekmovanju SloveniaSkills 2020, v kategoriji IKT, skupaj s sotekmovalcem zasedel četrto mesto. Ob tekmovalnih rezultatih je Niko Križnik vedno našel tudi čas za pomoč svojim sošolcem, zlasti še na področju računalniških modulov in matematike.

»Nagrada je potrdilo, da se je dobro delo z mentorjem Marjanom Čehom obrestovalo,« je povedal Niko, ki bo jeseni šolanje nadaljeval na Univerzi v Mariboru. Njegovi cilji za prihodnost so jasni že danes, ker, kot pravi, ima žilico za biznis in marketing. Cilj pa je imeti tudi lastno podjetje, če ne prej, pa čez deset let. Letošnje najdaljše počitnice bo preživel čim bolj produktivno, saj si želi pridobiti čim več izkušenj, ker je to za njegovo stroko najpomembneje. Tudi, ko ni v računalništvu, prednost daje izobraževanju oz. samoizobraževanju na nekaterih področjih, ki so za uresničitev njegove vizije prihodnosti še kake pomembna. V prostem času se tudi rad sprehaja s psičko. Nagrado oz. svoj uspeh je delil s prijatelji, skupaj so bili tudi na morju. Največja njegova želja je ostati zdrav in si zagotoviti kakovostno življenje, brez razmišljanja o tem, kako bo preživel jutrišnji dan.

Timotej Medved iz Mihovcev:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik

radioptuj300