60 ton srčnosti in dobrih misli
Družba
Tipografija

V skladišču na železniški postaji Ptuj je bilo 4. avgusta znova slovesno. Praznovali so vsi tisti, ki v srcu mislijo dobro in želijo pomagati ljudem. Skupaj z Ignacem Habjaničem, pobudnikom zbiranja zamaškov, se trudijo, da bi jih zbrali čim več, da bi tako lahko zarisali čim več nasmeškov na obraze ljudi, ki potrebujejo pomoč. Od leta 2011, ko se je ta humanitarni projekt pričel, je bilo zbranih in odpeljanih v predelavo že okrog 60 ton zamaškov.

Od lani zbrane zamaške prevzema podjetje Omaplast, ker je dotedanji prevzemnik in predelovalec na Koroškem (MPI Žerjav) zaradi spremembe poslovne politike prenehal to dejavnost. Od vsega začetka v tem humanitarnem projektu, ki je povezal različne udeležence v Spodnjem Podravju in širše, sodelujejo pripadniki 74. pehotnega polka Slovenske vojske iz Maribora. Polega nalaganja vreč z zbranimi zamaški poskrbijo tudi za prevoz v Grosuplje, kjer ima sedež podjetje Omaplast.

Sredstva tokratnega odvoza, odpeljanih je bilo okrog 3500 kg zamaškov, bo prejelo Društvo za cerebralno paralizo Ptuj–Ormož Sonček. Njegova predsednica Valerija Grobelšek je povedala, da so zelo veseli nove pomoči v okviru tega humanitarnega projekta. „Odločili smo, da bomo s tem denarjem svojim članom pomagali pri izvajanju fizioterapije, saj je je bilo letos premalo. Tudi sicer je obnovitvena rehabilitacija za naše člane društva odpadla zaradi koronavirusa. Poskušali bomo nadomestiti izgubljeno.“ Ob tej priložnosti je izročila posebni zahvali Ignacu Habjaniču in 74. pehotnemu polku Slovenske vojske iz Maribora. Zahvalila se je tudi pevcu Adiju Smolarju, ki je s svojimi tenkočutnimi pesmimi še posebej nagovoril vse tiste, ki zavedajo pomena majhnih pozornosti. Nadvse pomembna so majhna dejanja dobrote, na videz neugledna, nepomembna, a se na koncu izkažejo v velikem lepem dejanju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300