Pandemija je zarezala tudi v modo in njene trende
Družba
Tipografija

„Kljub vsak dan večjem številu uporabnikov, ki so se že pred koronakrizo navadili na spletni nakup oblačil, nas veliko še vedno stavi na klasično pomerjanje v trgovini,“ pravi ptujska modna kreatorka Sanja Veličković, ki neumorno ustvarja tudi v teh korona razmerah. Zagotovo pa se je pandemija odrazila tudi v modi, ki v tem času prisega na vse, kar je mehko, široko itd.

K pogovoru pa smo jo povabili tudi zato, ker je ena izmed redkih, če že ne edina slovenske kreatorka, ki se je že pred leti predstavila z navdihujočo kolekcijo oblačil, za katero je inspiracijo iskala v delu in življenju izjemne mehiške umetnice Fride Kahlo.

„Tedni mode po vsem svetu so se bili prisiljeni preseliti na digitalne platforme, kjer so predstavili svoje nove kolekcije, ter svojo prodajo usmeriti na splet. Glede na korona situacijo po celem svetu je verjetno najbolj vroč trend v modni industriji vse, kar je udobno, mehko, široko … Ljudje so se že v prvem valu kar hitro navadili dneve preživljati v trenirkah, na kavču. Marsikomu sploh ni prišlo na misel, da bi potreboval kakšen nov oblačilni kos, novo obutev, modni dodatek itd. Nekateri oblikovalci so svoje nove kolekcije uničili, nekateri čakamo na stare dobre čase, spet drugi so se usmerili v spletno prodajo. Trendi, ki jih narekuje modna industrija, so se spet vrnili v modno zgodovino ter se odločili za bluze z dvignjenimi in nabranimi rokavi, širokimi hlačami, oversize plašči itd. Vse to pa je lahko v razločnih barvah in vzorcih. Zraven živih barv ne bo šlo brez črne in naravnih zemeljskih odtenkov. Spet, ali še vedno, je aktualen tigrast vzorec, kaže pa, da so  bleščice izgubile boj s korono,“ je Sanja Veličković povedala o »korona« modnih trendih.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300