Komentiramo: Projekti z luknjami in popravki
Družba
Tipografija

Ena najbolj prometno nevarnih ulic na Ptuju, Peršonova ulica, še v šestdesetih letih prejšnjega stoletja Rabelčja vas, je dočakala rekonstrukcijo. Sicer ne takšno, kot so jo predvidevali dokumenti iz leta 2017, pa vendar.

Ko so območje v šestdesetih letih začeli poseljevati zasebni graditelji, so si morali sami financirati asfalt in kanalizacijo. Do ekspanzije blokovske gradnje v bližini je ulica živela dokaj mirno. V osemdesetih letih pa je začelo zalivati kleti. Odgovorni so pojasnjevali, da gre za stoletne vode, četudi se je poplavljanje nadaljevalo ob vsakem večjem nalivu. Posamezniki, nekateri so si uredili tudi kletna stanovanja, so iz leta v leto imeli večjo škodo. Nobeden od odgovornih se s stanjem ni želel niti seznaniti, kaj šele, da bi lastnikom hiš pomagal iz težav, ki jih niso sami povzročili, ampak so bile posledica intenzivne izgradnje, ki pa ni bila podprta s sočasno izgradnjo infrastrukture oz. njeno širitvijo. Investicije iz prejšnjih let, ki so se sicer dogajale na Peršonovi, pa so bile v prvi vrsti namenjene reševanju infrastrukturnih problemov vseh tistih, ki so bili naknadno priklopljeni na obstoječi kanalizacijski sistem. Staroselcev nanj niso preklopili, še vedno je vsako večje neurje zahtevalo vklop potopnih črpalk in strah pred novim zalitjem.

V prvi polovici septembra letos pa se je rekonstrukcija Peršonove ulice v zmanjšanem obsegu začela. Četudi so jo dolgo napovedovali, je prišla tako rekoč čez noč, brez vidnejše objave, sploh pa brez napisne table za rekonstrukcijo oz. podatki o obsegu del, začetku in koncu, izvajalcih, nosilcu itd. Bojda ta ni potrebna, ker gre za rekonstrukcijo pri okrog 600.000 evrih javnega denarja. Če pa lastnik hiše obnavlja streho, pri investiciji okrog 10.000 evrov, čaka izvajalca brez table lepa kazen. Morda pa teh podatkov niti ne bi „potrebovali“, če bi investicija potekala nemoteno ob kakovostno pripravljenem projektu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300