Otroci pojejo: Polfinalni oder za Lano Mio, Blažko, dve Hani in Evo
Družba
Tipografija

Ptujski oder pevskih talentov v 7. sezoni projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, ki ga družba Radio-Tednik Ptuj izvaja v sodelovanju z osnovnimi šolami in občinami, so v prvem delu sestavili pevci iz OŠ Ljudski vrt, podružnice Grajena in OŠ Olge Meglič. V studiu Radia Ptuj so se predstavili z izbranimi pesmimi, ki jim tonsko in glasovno najbolj ustrezajo. Blizu pa so jim tudi po sporočilnosti.

Vsi so se potrudili in skušali čim bolje odpeti, da bi prepričali strokovno komisijo, ki ocenjuje njihove nastope, in želeno napredovali, najprej v polfinale, nato pa v finale projekta. V tej sezoni jo vodi operni pevec in glasbenik Tim Ribič. Razveseljivo je, da se nekateri mladi pevci vračajo iz sezone v sezono, tudi zato, ker želijo pevsko napredovati in se čim večkrat predstaviti. Zaradi korona omejitev v tej sezoni na predizborih ne nastopajo pred občinstvom. Snemanje v studiu pa je, kot pravijo, zanje nova dobrodošla izkušnja. Dodatno pa jih v studiu spodbujata Domen Hern in Dalibor Bedenik.

V polfinale sta iz OŠ Ljudski vrt, podružnice Grajena, napredovali Lana Mia Marušič v mlajši kategoriji s pesmijo Nisi sam (Ula Ložar) in Blažka Brlek v starejši, ki je zapela pesem Daj se nasmej skupine Bepop. Polfinalistki iz OŠ Olge Meglič pa sta: Hana Kmetec s pesmijo Ni predaje, ni umika (BQL & Nika Zorjan) v mlajši kategoriji in Eva Ritonja s pesmijo Za vedno (Nika Zorjan).

Tudi v novi sezoni projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo so imeli mladi pevski talenti polno podporo ptujske županje Nuše Gajšek. „Da gre za dober projekt, ki je odlično sprejet med ljudmi, priča tudi to, da je postal tradicionalen, ki ga boste letos izvedli že sedmič po vrsti, kljub epidemiji, ki ste jo vzeli kot izziv in projekt prilagodili na način, da je vse v skladu z ukrepi. Otrokom pa niste odvzeli tistega, kar najraje počno – pojejo slovenske pesmi in se veselijo. V MO Ptuj se trudimo podpirati mlade talente na najrazličnejših področjih, saj se zavedamo, da vlagati v mlade pomeni vlagati v prihodnost. Vaš projekt to zagotovo je – išče mlade talente, jim daje možnost, da se predstavijo in tudi na tak način izoblikujejo del svoje osebnosti. Ne gre le za promocijo slovenske glasbe, gre za širjenje obzorij, za pripadnost nečemu, zdaj, v spremenjenih razmerah, je marsikomu to priložnost, da izrazi, kar najbolj pogreša, in to preko petja, glasbe. Vse čestitke in pohvale. Verjamem, da bomo o tem projektu še dolgo govorili, da bodo otroci še dolgo odkrivali svoje glasbene talente in ohranjali ljubezen do slovenske glasbe, tudi z vašo pomočjo,“ je povedala ptujska županja Nuška Gajšek in mladim pevskim talentom tudi v novi sezoni zaželela veliko uspehov.

Vsi udeleženci tudi v 7. sezoni dobijo za spomin majico projekta.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300