Otroci pojejo, Zavrč: Ponovno je uspelo Eleni in prvič Klari
Družba
Tipografija

Polfinalni oder sedme sezone projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo ima vse več nastopajočih. Iz tedna v tedna v teden v sodelujočih občinah in šolah navijajo za svoje pevske upe, ki se za razliko od prejšnjih let tokrat na predizborih predstavljajo v oddajah Radia Ptuj ob sredah med 18. in 19. uro ter po novem tudi med 19. in 20. uro. Posnetke njihovih nastopov pa si je mogoče ogledati tudi na Facebook in YouTube profilu Radia Ptuj, kjer so na voljo tudi vsi dosedanji nastopi oz. predizbori z mladimi pevskimi talenti.

V družbi Radio-Tednik, izvajalki projekta, so zelo veseli, da se projekt ohranja in nadgrajuje tudi v covid razmerah. Občine in osnovne šole prepoznavajo, da je v teh razmerah še posebej pomembno, da mladi lahko še naprej sodelujejo v projektih in predstavljajo svoje talente. Tako je tudi v občini Zavrč in na OŠ Zavrč. Župan občine Zavrč Slavko Pravdič je ob letošnjem predizboru povedal: „Kot župan občine Zavrč in njen predstavnik pozdravljam projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, sam bi dodal še, in nas razveseljujejo. Hkrati pa pozdravljam tudi organizatorja tega projekta, družbo Radio-Tednik Ptuj, in vse šole ter občine, ki sodelujejo v tem projektu. Predlagam, da vsi stopimo skupaj, v vseh osnovnih šola in občinah, dajmo priložnost vsem mladim, da se predstavijo s svojimi pevskimi in glasbenimi talenti in da se vsaj malo razveselijo v teh tudi zanje težkih časih. Slovenska beseda mora biti, mora ostati, preko slovenske pesmi za to naši otroci, naši mladi, tudi skrbijo. Čestitam za odličen projekt, vsem, ki delate v njem. Prav tako pa čestitam vsem mladim iz občine Zavrč in OŠ Zavrč, ki sodelujejo ter tako promovirajo naše okolje.“

Završke mlade pevske upe bosta v polfinalu zastopali: Elena Zebec s pesmijo Nabiralka zvezd skupine Tabu v mlajši kategoriji in Klara Cestar v starejši s pesmijo Ne bodi kot drugi, ki jo v originalu poje Ditka. Tudi v sedmi sezoni projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo si v občini Zavrč in OŠ Zavrč želijo, da bi se njihove mlade pevke kar najbolje odrezale. Projekt Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo jim je že v preteklih sezonah prinesel veliko veselja, saj so že bili med zmagovalci projekta.

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300